Juldagen på Mejeriet, Fever Ray, Barnfest och finfin Indie!

En klubbkväll med ikonstatus i Lund är Juldagen på Mejeriet och i år har vi tillsammans med ”röjkollektivet” Regeringen! satt ihop en helt grym kväll. Karin Dreijers Fever Ray gör sina första sverigespelningar på 7 år och självklart besöks Mejeriet. Barnfesten är tillbaka med James Hollingworth känd från duon James & Karin. Som alltid bjuder vårt program spännande artister från hela världen och från andra sidan atlanten kommer några riktigt bra indierockakter att upptäcka. Hela programmet hittar ni som vanligt här.

 

JULDAGEN PÅ MEJERIET — BEATRICE ELI & !REGERINGEN — 25 DEC
I oändligt många år har Mejeriet gett det alla Lunds unga vill ha när julbord, soffhäng och Kalle är avklarat. Fullknökat dansgolv, liveakter, uteservering med varma kramar och tid att snacka igenom årets succéer, alla är där. I år teamar vi upp med !Regeringen som blivit våra go-to’s när det gäller att styra röjj. Vi oehört peppade på att berätta att vi bjudit in Beatrice Eli som kvällens huvudakt. Utöver Eli kommer !Regeringen stå för ett liveset med en parad av gästspel och DJ-båset kommer såklart gå varmt. Önskelista till tomten: Biljett! 

Läs mer / Facebook event

FEVER RAY — 31 MAR
Efter många års radiotystnad släppte Karin Dreijer (The Knife) och hennes Fever Ray i år ett nytt album betitlat Plunge. Albumet är den perfekta uppföljaren till debuten, och lyckas gång på gång ringa in det som genom åren gjort Fever Ray till en av samtidens mest kompromisslösa och unika konstnärer. De organiska texturerna, ljudexperimenten och den oöverträffade känslan för melodier. Fever Ray gör sina första spelningar på svensk mark sedan 2010 och vi är så sjukt peppade att vi på Mejeriet får välkomna en av samtidens mest progressiva artister. Senast Dreijer besökte Mejeriet med sitt The Knife lämnades ingen oberörd och detta är än idag många av våra besökares absoluta favoritkonsert. Biljetter släpps den 17 november. 

Läs mer / Facebook event

BARNFEST MED JAMES HOLLINGWORTH (JAMES & KARIN) — 2 DEC 
Alla barns favvoparty är tillbaka och likaså barnmusiksikonen James Hollingworth, känd från duon James & Karin. James gjorde ett mycket uppskattat besök på en av vårens barnfester och vi är superglada att han vill komma tillbaka med sin gitarr och hits som Älgarna Demonstrerar, eller Jag är en tandborste, tandborste, här kommer jag! i bagaget. DJ: Johanna Olofsson. 

Läs mer / Facebook event

INDIE FRÅN STATERNA

Vi har en förkärlek för riktigt bra indiepop, -rock och -folk från andra sidan Atlanten och ni som följer vårt konsertprogram vet att många nu stora akter spelat hos oss sedan starten. Under senhösten möter ni några riktigt bra akter vi vill slå ett extra slag för:

JESCA HOOP (US) — 15 NOV
Bohemiska folkindiesångerskan Jesca Hoop har en drös hyllade album i ryggen och i år kom plattan ”Memories Are Now” via kvalitetslabeln Sub Pop, ett album hon skapat ihop med unga producentgeniet Blake Mills (Alabama Shakes, Jenny Lewis, Jim James). Härom året släppte hon tillsammans med Mejerietfavoriten Iron & Wine’s Sam Beam duettalbumet ”Love Letter for Fire”, ett alldeles strålande folkalbum och sidoprojekt.
För er som gillar allt från Johanna Newson och Devandra Banhart till Joni Mitchell och Paul Simon – Ge er in i hennes magiska folkmelodier och bli rikligt belönade av hela hennes musikaliska rike! Support: Briana Marela 

Läs mer / Facebook event

WIDOWSPEAK (US) — 2 DEC
Amerikanska bandet Widowspeak har under flera år förtrollat oss med sin ökenladdade drömpop. Nu är de åter aktuella med sitt nya album ”Expect the best”. När man lyssnar på Widowspeak slås man ganska snabbt av deras distinkta sound som man kan beskriva som den perfekta mixen av Mazzy Star och Beach House. Vi som sett Widowspeak på Mejeriet tidigare vet vilket fantastiskt band detta är live och vi är väldigt glada av att få välkomna dem tillbaka en tredje gång!

Läs mer / Facebook event