8 mars: Aurelia Dey

Hon blandar pondusfylld rap med in-you-face feminism, tung bas och med utrymme för dans med själslig sång.

AURELIA DEY

Aurelia Dey kommer direkt från dancehall och afrobeat använder musiken som en plattform för att ge den afropéiska jämställdhets- och antirasism-rörelsen en plats i strålkastarljuset.

Hennes styrka är inte endas hennes sound utan även hennes mångfald, hon både toastar/rappar, hon sjunger, dansar och producerar. Ovanpå detta driver hon även “The Dancehall College” i Göteborg och barn- och ungdomsturnén "Alpha In The Making".

Hennes debutalbum nominerades till ‘Årets Rytm’ och 2017 släppte hon sin EP ‘Alpha Vol. 1’ som ledde till mer uppmärksamhet, bland annat på ‘Gomorron Sverige’ med Per Sinding Larsen.

Hon blandar pondusfylld rap med in-you-face feminism och tung bas. Samtidigt lämnas utrymme för dans och känslosamma västafrikanska landskap toppat med själslig sång. En kan både se och höra influenser av svensk folkmusik, ghanansk highlife, reggae och hip hop, dominerat av dancehall och afrobeats.

Aurelia Dey representerar afrosvenskarnas och feministernas röst, samt uppmanar människor att engagera sig i samhällsdebatter. Samtidigt som hon utmanar gränserna för musikgenres. Med enorm karaktär och kaxighet i sin röst höjer Aurelia Dey alla sammanhang hon är med i och hyllar all form av systerskap.

Du kanske också gillar

2019/04/13

Silvana Imam: Helig Moder Tour

Helig Moder Tour

2019/05/25

Liniker e os Caramelows (Brasilien)

Senaste årens stora Brasilianska genombrott

2019/04/30

CHERRIE + Siste April Klubben

I vanlig ordning slår Mejeriet på stora trumman under Valborgsfirandet med en dunderkväll, den här gången med Cherrie live på scen