Biljetter ute nu!

Avantgardet

En av landets mest oöverträffade liveakter – nu kommer Avantgardet ge ytterligare ett gäng spelningar under våren.

AVANTGARDET

Med det kritikerrosade nya albumet ”Alla känner apan” i ryggen, som bland annat utsetts till årets bästa svenska album av Sonic Magazine, har Avantgardet precis lagt en hyllad höstturné bakom sig. Med ord som - ”Hundra rockskribenter före mig har inte fel. Avantgardet är Sveriges bästa liveband” -
har bandet ännu en gång befäst sin position som en av landets mest oöverträffade liveakter – och det står nu klart att Avantgardet kommer ge ytterligare ett gäng spelningar under nästa vår.

På drygt två år har Avantgardet gått från att vara helt okända killar från Nybro med musikerdrömmar till att bli ett av Sveriges mest hyllade, omtalade och älskade band, både på skiva och live. År 2017 gjorde de närmare 60 spelningar i Sverige och Norge och fick sin första Grammisnominering i kategorin Årets rock för albumet "På östkusten intet nytt”. Flera menade att Rasmus Arvidsson, som kallas ”en unik textförfattare”, även borde ha nominerats för sina självutlämnande texter. Texter som utmärks främst av ögonblicksskildringar och socialrealism, något som varit en stor del av även bandets allra senaste giv – "Alla känner apan".

Du kanske också gillar

2019/04/05

Hurula

Albumaktuella Hurula gör tre stopp i Sverige nästa år där bland Mejeriet, Lund

2019/02/08

Caesars

20 år efter debuten är bandet bakom hits som 'Jerk it Out' och 'Over 'for it started' tillbaka med en efterlängtad turné.

2019/02/22

Les Big Byrd

Med nytt album i bagaget och ett innehåll som helt klart bör upplevas live. Sov inte på Les Big Byrd.