Björns vänner

Legendariska bandet Björns vänner briljerar i one-liners och texter som tar lyssnaren långt ut i världen och långt in i vardagen!

”Indiesveriges kanske mesta kultband” – det legendariska bandet Björns vänner lade grunden till sin existens redan i mitten av 2000-talet med låtar som ”Åkrar och himmel” och ”Vad ska jag med ett foto på dig?” där sångaren och låtskrivaren Richard Schicke då, som nu, briljerar i one-liners och texter som tar lyssnaren långt ut i världen och långt in i vardagen.

Musiken präglas av stora känslor kring smala perspektiv, självironi, självömkan och självutlämnande samt en hel del humor för balansens skull. Låtarna finner människor i diverse stadier av krisande. Det ges inte många lösningar som verkar vara annat än tillfälliga, uppgivna kompromisser.

Bandet lade aldrig av och 2014 släppte de, efter en viss tids frånvaro, det fantastiska albumet ”Ni har stulit våra drömmar” med bl.a. låten ”Print screen”. Sedan dess har de fortsatt att släppa fantastiska låtar gång på gång och vägrat dö. Julen 2017 släppte Björns vänner en vinylsamling med låtar som röstades fram av fansen och 6 april kommer vi får höra nytt spännande material.

Du kanske också gillar

2018/06/14

Loma (us)

Magiskt och mystiskt projekt som debuterar på Sub Pop!

2018/10/25

Mark Kozelek of Sun Kil Moon (us)

Ständigt aktuell med ny musik kommer Mark Kozelek nu för första gången till Mejeriet!