DUCKWRTH (US)

South Central Los Angeles har fostrat mer musikalisk talang än de flesta andra områden. Duckwrth är den senaste i raden!

South Central Los Angeles har fostrat mer musikalisk talang än de flesta andra områden. Den gränskorsande rapparen Duckwrth är den senaste i raden. Nu kommer han äntligen till Lund.

På 2016-års debutalbum ”I'M UUGLY” visade Duckwrth upp en mix som hade mer gemensamt med klassiska OutKast- och N.E.R.D.-släpp än med den samtida hiphopscen som har vuxit fram på SoundCloud.

Med uppföljaren - mixtapen ”an XTRA UUGLY mixtape” - tog han allting ytterligare ett steg, genom att sätta ihop ett eklektiskt och träffsäkert kollage baserat på hiphop, urban, rock, funk och soul kantad av såväl gitarrer som fioler. Och i kölvattnet av det smittsamma spåret ”MICHUUL” breddades det internationella intresset för Duckwrth ytterligare.

Nu är Duckwrth aktuell med singeln ”FALL BACK”, som visar att hans fantastiska formkurva fortsätter att peka uppåt. Med ena benet i underjorden och det andra på mainstreamstationernas spellistor står han på gränsen till det bredare genombrottet.

Du kanske också gillar

2018/11/17

Little Jinder

Högaktuell med nytt album, står det nu klart att Little Jinder återvänder till Mejeriet den 17 november!