Biljetter ute nu!

Erik Lundin

+ KLUBB

Den 1 mars släpper Erik Lundin sitt debutalbum Zebrapojken och sedan drar han på turné.

Erik Lundin är tillbaka med ny musik och i vår åker han ut på turné med stopp i Lund den 23 mars.
Det blir fet konsert med klubb efteråt - åldersgräns för kvällen 18 år

Den 1 mars släpper Erik Lundin sitt debutalbum som får titeln Zebrapojken och är producerat av Nisj (Nils Svennem Lundberg) och Måns Lundberg. Första singeln ”Andetag” (som gästas av Cherrie) finns redan ute att lyssna på!

2015 släppte Erik Lundin ”Suedi”, hans första EP på svenska. Den rymde berättelser kring identitet, ekonomi, kamp och strävan i en ung svart mans liv i samtidens Sverige. Suedi hyllades av kritiker och Erik Lundin tilldelades en mängd priser när musikåret summerades.

Nya albumet Zebrapojken har formats ur förlust, av att förlora närstående i olika delar av livet. I sjukdom, självmord, skjutningar. Att uppleva att man börjar ha lätt att förhålla sig till dåliga nyheter och hur kontrasterande framgångar i dom stunderna blir meningslösa.

– Jag minns en dag under turnén med Håkan Hellström förra sommaren, då jag var tvungen att gå från svart kostym och en väns begravning till scenkläder och ställa mig på arenascenen framför tusentals människor på kvällen. Känslorna blir randiga. Lite som mitt liv, som varvats med både goda och dåliga nyheter. Zebrapojken representerar de randiga känslorna, såsom glädje och sorg, säger Erik Lundin.

Erik Lundins mångbottnade texter är hans främsta kännetecken och på Zebrapojken finns teman som psykisk ohälsa, segregation, makt och förlust. Men det är också en hyllning till livet.

Du kanske också gillar

2019/04/13

Silvana Imam: Helig Moder Tour

Helig Moder Tour

2019/01/29

Khruangbin (US)

Hypade amerikanerna som blandar thaifunk med surfrock och som öppnat för akter som Father John Misty, Tycho och Massive Attack.