Utsålt! Håll utkik för rejäl fest efter konserten.

Fricky + Klubb

2018 års i särklass hetaste artist. Utsålda konserter överallt. Den mest streamade artisten på Spotify av alla på Way Out West!

2018 års i särklass hetaste artist. Utsålda konserter överallt. Den mest streamade artisten på Spotify av alla på Way Out West. En festival där denne fick ett gigantiskt publikhav att nå klimax i pepp. Vi talar om Fricky. Är du inte redan med på det här tåget ger vi dig chansen när vi nu kan presentera Fricky på Mejeriet den 27:e oktober!

*NYTT* Klubb - League (US) live + BYANYMEANS DJ set

Som om inte den här kvällen redan var tillräckligt maxad, har vi nu sett till att festen fortsätter efter Frickys konsert.
League, nykomlingen från South Central Los Angeles, växte upp bland musik och basket och har alltid uttryckt sig genom musiken i form av rap. League har en stadig Los Angeles-baserad fan-base genom sin Soundcloud efter singlar med bland annat Mani Coolin', Big Gipp (från Goodie Mob), lokala akter som Jag & Free Ackrite. Det senaste släppet som League medverkade på var "Catching Feelings" på NAHOMS debutalbum "Indigo" som släpptes i somras. League släpper nästa projekt, "Buddha League", under hans oktobervisit i Sverige. Kom för att välkomna League till Sveriges hiphopscen för andra gången på Mejeriet. Rykten säger att ytterligare Los Angeles rappare hänger med på denna spelningen. Bokningen i samarbete med BYANYMEANS som även agerar DJ denna kväll.

Fricky

Det händer att man hör ny musik och kommer på sig med att undra varför man inte hört den förr. Varför ingen annan lyckats göra samma sak. Fricky är precis ett sådant exempel. Väl förankrad i samtiden, utrustad med mjuka flöjter, reggaeton, afrobeat och trap tar Umeåsonen svensk R&B till en ny plats. Men det krävs mer än en kontemporär produktion för att vara relevant – det krävs något unikt. Detta något har Fricky i överflöd. På en oförstörd, nästan sävlig västerbottniska, berättar han om vännerna i norr, kärlek, maskulinitet och inte minst det där som händer mellan vita lakan när två jämlika personer vill samma sak. Trogen R&B-genrens ofta explicita sextematik är Frickys musik inte sällan sensuell, men utan att för den skull bli otidsenlig. Det är ödmjukt, följsamt, svängigt, böjligt och framstår tidvis som ocensurerade utdrag ur en dagbok. Med humor, finess, talang samt en sällsynt stilkänsla har vi i Fricky fått en ny stjärna.
 
Fricky, eller Erik Friman som han egentligen heter, har sedan länge varit en integrerad del av Umeå-kollektivet och skivbolaget Random Bastards där bland annat Cleo, Gonza-Ra och Erk också ingår. Men det var just under alter egot Fricky det egna uttrycket hittades. 2016 kom första singeln Kär som följdes av Hon Få Mig 2017. Tidigare i år kom äntligen debut-EP:n ”Aqua Aura” och det stora genombrottet som hade anats är nu ett faktum. Med denna oerhörda medvind i ryggen kommer Fricky att sväva på moln genom landet i höst.