DJ Voz Vibrante

Jazzklubben Underground

Tim Hagans/Mariam Wallentin & Sofia Jernberg/Mathias Landæus Trio

Inget förköp

Underground

Underground är klubben där du ser det absolut bästa inom jazz och improvisation. Stora namn inom jazz och artister du aldrig tidigare sett i sådana här sammanhang gästar pianisten Mathias Landaeus.

Tim Hagans, trumpet
Mariam Wallentin, sång
Sofia Jernberg, sång
Mathias Landaeus, piano
Johnny Åman, bas
Cornelia Nilsson, trummor

Underground är jazzklubben som med ständigt förnybar energi vrider och vänder på jazzbegreppet. I snart tio år har den vitala onsdagsklubben på Mejeriet inspirerat en musikälskande publik med variationsrikedom, unika konstellationer, utmanande stilar och udda sättningar. Underground är ständigt på upptäcksfärd i det stora och det lilla, sökande sig mot jazzens äventyrliga hjärta.

I mitten av detta finns Mathias Landaeus, han som är konstanten vid pianot, men också Undergrounds producent och ansvarig för det välkomponerade programmet. För varje termin som klubben varit igång har han slipat detta program med exceptionell musikalitet och känsla för kopplingar och kontraster, språng och bryggor, friform och tradition. Hösten 2018 blir inget undantag; programmet är i särklass!

Den 3 oktober blir det dubbelkonsert med kraftigt stilsprång. Hustrion gästas i första set av välrenommerade amerikanske trumpetaren Tim Hagans. I andra set möter trion två av Sveriges mest intressanta improvisationssångerskor; Mariam Wallentin och Sofia Jernberg. Något alldeles extra oförglömligt utlovas när de ger sig på att tolka Aretha, Whitney, Mariah och andra souldivor!
DJ i pauserna: Voz Vibrante.