Jonas Lundqvist

Äntligen kommer Jonas Lundqvist tillbaka till Mejeriet aktuell med ett nytt album.

”Jag är kitsch. Jag är tom. Jag är full av Rock'n'roll.”
- Jonas Lundqvist

Jonas Lundqvist startade redan som 11-åring det som skulle bli ett av Sveriges mest inflytelserika men också skandalomsusade band – Bad Cash Quartet, där han spelade trummor och skrev låtar. Ingen håla var för liten för att få en omgång av slacker-kidsen från Örgryte. Det var ett intensivt band med intensiva personligheter som än i dag i högsta grad är levande på den svenska musikscenen, bl. a. Martin Elisson och Adam Bolméus, idag i bandet Hästpojken.

Bad Cash Quartet splittrades 2004. Tre år senare släppte Jonas Lundqvist sitt första soloalbum – ADHD, då under namnet Jonas Game .

2012 kom Jonas första album under eget namn, med titeln "Så e de me de" där han samarbetade med Studio’s Rasmus Hägg och påbörjade utvecklingen mot det vi hör idag. 2016 släpper Jonas albumet ”Vissa nätter" och det är nu som allmänheten på allvar får upp ögonen för den egensinniga anti-entertainern. Låtarna ”Vissa nätter” och ”Pengar på fickan” blev stora låtar som letade sig in i allmänhetens öron.

23 februari 2018 släpps uppföljaren - Affärer. Vi möter Jonas som historieberättare som ger oss 9 st affärer, 9 st noveller om relationer. Albumet är producerat av Måns Lundberg och Petter Granberg.

Under våren ger han sig ut på en exklusiv turné. Biljetterna släpps på torsdag den 7 december klockan 10.00.

Du kanske också gillar

2018/03/10

Panda Da Panda + efterfest

Artist, låtskrivare, producent, videokonstnär och känd för sina vilda scenshower.

2018/03/23

Sarah Klang

Den stora rösten och det smärtande hjärtat redan öppnat tårkanalerna hos lyssnare världen över!

2018/03/31

Fever Ray

Albumaktuella Fever Ray ger en konsert på Mejeriet i vår!