Kathrine Wildfeld Big Band

Klubb Plektrum har bjudit högklassig jazz på Mejeriet i närmre 30 år. Såhär spenderar du dina lördagseftermiddagar bäst i höst!

Inget förköp

Plektrum

Klubb Plektrum är ditt skönaste lördagseftermiddagshäng, ett 25-årigt örhänge i Lunds musikliv! Jazz, folk, ethno och annan fin musik bjuds från scenen. Mejeriets Bar serverar varje vecka två varmrätter varav en alltid är vegetarisk. Det finns även fika, kakor, öl, vin och drinkar.

Restaurangen serverar ett urval av varma och kalla rätter och en rejäl brunchtallrik för dom som tagit sovmorgon. Det går inte att boka bord men ni är hjärtligt välkomna på dörren, ni tar ett bord och beställer maten i vår bar. Välkommen!

“Kathrine Windfeld is a rising star on the European jazz scene, not least for her bold writing for her adventurous big band” Jazzwise Magazine, Stuart Nicholson (UK).

Det går bra för Kathrine Windfeld och hennes storband, som med sitt andra album, ”Latency”, har nått stor internationell uppmärksamhet. De färgrika, explosiva kompositionerna och de 15 unga skandinaviska musikerna har formligen blåst rent hos publik och proffstyckare med sin oemotståndliga energi och fräscha version av den hårt prövade storbandsgenren. Även om musiken är sofistikerad och komplex, är den samtidigt starkt iöronenfallande och tillgänglig, tack vare Windfelds naturliga känsla för melodi och rytm.

Windfelds entusiasm och personliga bidrag till storbandsgenren har belönats med åtskilliga priser och utmärkelser: Bandets förstling ”Aircraft” nominerades 2015 till hela 3 Danish Music Awards
och vann priset som Årets Nya Jazznamn..Uppföljaren ”Latency” som kom 2017, fick ett strålande mottagande i ledande internationell press, såsom The Guardian (UK), Downbeat (USA) og Le Monde (FR). Plattan blev utsedd som Årets Danska Jazzalbum 2017 i tidskriften Jazzspecial och renderade ett Carl-pris. Som enda danska jazzmusiker har Kathrine Windfeld mottagit Statens Kunstfonds 1-årige arbejdslegat både 2017 och 2018. Kathrine besökte Plektrum för två år sedan med sin sextett. Vi minns den otroliga energin och musikaliteten och ser fram emot att få uppleva den med ett tajt storband!

Trumpet: André Bak (DK), Rolf Thofte Sørensen (DK), Magnus Oseth (NO)
Trombon: Göran Abelli (SE), Mikkel Aagaard (DK), Anders Larson (SE)
Saxofon: Jakob Lundbak (DK), Jakub Wiecek (PL), Roald Elm Larsen (DK), Ida Karlsson (SE), Toke Reines (DK)
Gitarr: Viktor Sandström (SE),
Bas: Johannes Vaht (SE),
Trummor: Henrik Holst Hansen (DK),
Piano, kompositioner, arrangemang: Kathrine Windfeld (DK)

Du kanske också gillar

2018/10/13

Sisters of Invention & Jacob Karlzon

Klubb Plektrum har bjudit högklassig jazz på Mejeriet i närmre 30 år. Såhär spenderar du dina lördagseftermiddagar bäst i höst!