Biljetter ute nu!

Kurt Vile & The Violators

Med förra årets fullträff "Bottle It In" är det nu dags för Kurt Vile att samla sina Violators och bege sig ut på turné.

Influerad av både lo-fi-figurer som Beck och mer klassiska namn som Tom Petty, Neil Young och Bruce Springsteen har Kurt Vile plockat det allra bästa från några av vår tids största låtskrivare – och signerat det med sitt egna, tillbakalutade och helt unika uttryck. Philadelphiasonen har under de senaste åren vuxit fram till att bli en av världens just nu främsta artister, musiker och låtskrivare.

Efter att ha plockats upp av lo-fi-kretsarna kring Brooklyn-etiketten Woodsist för sin debutskiva ”Constant Hitmaker” 2009 har han sedan dess gått vidare till legendariska Matador Records och där släppt ytterligare sju album. Hans musik är alltid fylld av tät magi och detaljrikedom – format kring vackert gitarrplockande och med drömmande stora ljudbilder som vecklar ut sig som en fladdrande flagga över dem melodiska himmelen. Senast Vile befann sig på svensk mark var under hösten då både Berns och Pustervik gjordes till en högborg för lo-fi-slackerrock. Räkna med något liknande när han nu åter tar sig till våra breddgrader i sommar. Förra året bjöds vi på en underbar återkomstplatta i form av fullträffen Bottle It In och nu är det dags för Kurt Vile att åter samla ihop sina Violators och bege sig ut på turné.

Du kanske också gillar

2019/03/14

Avantgardet

En av landets mest oöverträffade liveakter – nu kommer Avantgardet ge ytterligare ett gäng spelningar under våren.

2019/02/22

Les Big Byrd

Sov inte på Les Big Byrd - De har ett nytt album i bagaget och ett innehåll som helt klart bör upplevas live.

2019/03/02

Emil Jensen – ‘En gemensam galning’

Emil Jensen är tillbaka med ny föreställning, nytt album och stor turné. Vi presenterar två kvällar på Lunds Stadsteater i mars!