Biljetter ute nu!

Les Big Byrd

Med nytt album i bagaget och ett innehåll som helt klart bör upplevas live. Sov inte på Les Big Byrd.

LES BIG BYRD

Stockholmskvartetten Les Big Byrd har under de senaste åren introducerat sig på allvar. Kvalitativa spår har avlöst varandra under en längre tid, och nu är album nummer två på ingång. Det senaste släppet “Iran Iraq IKEA” är en skimrande, modig och ambitiös samling låtar där Åhlund, Johanssons och de andra medlemmarnas många influenser samlas och formas till något nytt, som rör sig framåt och uppåt med en känsla av frihet.

Les Big Byrd består av Jocke Åhlund, Frans Johansson, Nino Keller och Martin ”Konie” Ehrencrona och bildades för några år sedan i Stockholm. Iran Iraq IKEA visar upp en grupp som med flera decennier av kombinerad erfarenhet är fria att återuppfinna sig själva samtidigt som de kan bygga vidare på de sound de alltid älskat. På ”I Fucked Up I Was A Child” möter vackert melankoliska melodier över analogsynt- och mellotronmattor en självutlämnande personlig text om misslyckande och sorg. ”Eon” är ett annat spår med samma klockrena melodikänsla och drivande trummor som nästan närmar sig electropop. Det är ett album av högsta klass med ett innehåll som helt klart bör upplevas live. Sov inte på Les Big Byrd.

Du kanske också gillar

2019/03/22

Florence Valentin

Tillbaka med nytt material och Sverigeturné!

2019/02/08

Caesars

20 år efter debuten är bandet bakom hits som 'Jerk it Out' och 'Over 'for it started' tillbaka med en efterlängtad turné.

2019/04/05

Hurula

Albumaktuella Hurula gör tre stopp i Sverige nästa år där bland Mejeriet, Lund