Mint Field

Support: Mary Anne's Polar Rig

Fuzzig shoegaze och noisepop från Tijuana, Mexico!

MINT FIELD (Tijuana, Mexico)

Tijuana-duon, Mint Field, består av Estrella Sanchez och Amor Amezcua som tillsammans skapar en elektrisk ljudbild där noisepop blandas med fuzzig shoegaze. Det är stort och rymligt med kraftfulla rytmer men också minimalt och mixas perfekt med Estrellas änglalika stämma.

Bandet som bara funnits i knappt tre år och har redan hunnit spela festivaler som Coachella, SXSW och har turnerat intensivt i både USA och Mexico. Nu är turen kommen för Europa och då var vi bara tvungna att försöka boka dem till Mejeriet.

Debutalbumet 'Pasar De Las Luces' spelades in i Detroit tillsammans med producenten Christopher Koltay som finslipat deras sound till att verkställa deras vision.

Gillar du band som Slowdive, Warpaint, Explosions In The Sky och Mojave 3 är detta verkligen något för dig. Vi tror definitivt att detta är ett band för framtiden så missa ej.

MARY ANNE'S POLAR RIG (Malmö)

EP-aktuella Mary Anne’s Polar Rig tar oss tillbaka till den dära fuzziga-rock-n-roll-popen á la 90 talets Pavement - dock med en modern träffsäkerhet för både melodier och textförfattande. Deras stökiga poplåtar är inbäddade i högljudda gitarrer och hesa skrik men det vi kommer ihåg är de där refrängerna som på något vis lyckas sätta sig på huvudet resten av dagen. Dessa malmöbaserade rockerz förenades över en gemensam kärlek till fuzzpedaler och lofi-pop under gymnasiet och har sedan dess skrivit och spelat musik tillsammans under namnet Mary Anne’s Polar Rig.

Du kanske också gillar

2018/11/14

The Holy (FIN)

Storslagen indie från Finland i brytpunkten mellan Arcade Fire, Johnossi, Editors och Coldplay.

2018/11/09

Rolling Blackouts Coastal Fever (aus)

Rockbandet från Australien som släpper sitt debutalbum på Sub Pop!