Biljettsläpp fredag 8 juni kl 11.00

Rolling Blackouts Coastal Fever (aus)

Rockbandet från Australien som släpper sitt debutalbum på Sub Pop!

Australiens senaste indiestjärnskott, gruppen Rolling Blackouts Coastal Fever, kommer till Sverige! Den 15 juni släpps deras efterlängtade debutalbum och i höst åker de ut på världsturné.

Australiensiska indierockarna Rolling Blackouts Coastal Fever är ett band som kommit lite från ingenstans men som från första stund redan haft ett eget, och helt färdigt, sound. Bandets fem medlemmar har spelat tillsammans sedan 2013, och består nu som då av bröderna Tom och Joe Russo, kusinerna Joe White och Fran Keaney samt vännen Marcel Tussie – lite som ett australiensiskt Kings of Leon, men med mjukare gitarrer och lite mer solsken.

På samma sätt är det också ovanligt att ett bands debutalbum är så övertygande och självsäkert som Rolling Blackouts Coastal Fevers kommande Hope Downs. Förväntningarna på bandets fullängdsdebut efter succén med förra årets EP-släpp, the French Press, har varit skyhöga. Och nu är det äntligen dags: Hope Downs, som släpps den 15 juni, levererar tio låtar entusiasmerande gitarrpop. Tänk modern indiepop á la 80-talet – lite som att The Strokes möter The Velvet Underground.

Skivan skrevs mestadels i bandets replokal utanför Melbourne, inspelad i soliga New South Wales och släpps via Sub Pop Records. I samband med skivsläppet beger sig bandet ut på en världsturné som stannar på Mejeriet den 9 november. Biljettsläpp: fredag 8 juni klockan 11.00.

Du kanske också gillar

2018/11/03

Anna Calvi (uk)

Anna Calvi har kallats "det bästa sedan Patti Smith" och jämförs musikaliskt med giganter som Nick Cave och PJ Harvey!

2018/08/30

Blonde Redhead (us)

Legendariska art-rockarna i Blonde Redhead är ständigt aktuella med sin förtrollande drömpop!

2018/10/04

Beach House (us)

Drömska Baltimoreduon som 2010 bjöd en magisk fullsatt spelning på Mejeriet släpper nytt och kommer tillbaka!