Schultz & Forever (dk)

Köpenhamnsbaserade akten Schultz & Forever till Mejeriet.

SCHULTZ & FOREVER

Vi är glada att presentera den Köpenhamnsbaserade akten Schultz & Forever för första gången på Mejeriet! 2018 släppte han debutalbumet Grand Guignol. Jonathan Schultz projekt - Schultz & Forever - utnämndes redan 2013 till årets ‘upcoming artist’ av danska dagstidningen Politiken och förväntningarna har varit höga sedan dess. Den musikaliska riktningen har skiftat under åren som gått och debutalbumet visar nu upp ett sound som mognat och hittat hem.

Grand Guignol är en intim uppgörelse med Jonathan Schultz förflutna och berör teman som religion, sexualitet, vetenskap och kultur. Trots att de mörka texterna handlar om teman som att tappa sin religion, ångest och ensamhet, så är ljudbilden lättsam och märkligt positiv - och dessutom med Jonathans teatraliska sätt att framföra låtarna så har man en helhet som känns väldigt unik för en ung artist idag, något skev och svår att sätt fingret på. Albumet spänner mellan singer/songwriter ballader och riktiga glam-rock anthems som påminner om giganter från skiftet vid 70/80-talen. Lyssna in singeln ‘Backwards’ för ett smakprov på en något ångestladdad låt som samtidigt bjuder till att stämma upp i euforisk allsång.

Jonathan Schultz växte upp i ett kristet hem med en far som frikyrkopräst och en mor som var lärare på kristen privatskola - och gick själv i kristen skola fram till gymnasiet. Det var på gymnasiet som Jonathan lärde sig om Big Bang som en naturvetenskaplig möjlighet och där som hans religiösa övertygelse började att svaja. "Musik fick en central roll i min nya förståelse av mig själv som varande hedning, och särskilt Nick Cave lärde mig att okristliga tankar är OK”.

Du kanske också gillar