The Bad Plus (US)

Klubb Plektrum har bjudit högklassig jazz på Mejeriet i närmre 30 år. Såhär spenderar du dina lördagseftermiddagar bäst i höst!

Inget förköp

Plektrum

Klubb Plektrum är ditt skönaste lördagseftermiddagshäng, ett 25-årigt örhänge i Lunds musikliv! Jazz, folk, ethno och annan fin musik bjuds från scenen. Mejeriets Bar serverar varje vecka två varmrätter varav en alltid är vegetarisk. Det finns även fika, kakor, öl, vin och drinkar.

The Bad Plus tog musikvärlden med storm när de i slutet av 90-talet lanserade sin helt egna musikform, där jazzen tog starka intryck av rock, pop, blues och avant-garde. Med tolkningar av allt från Nirvana, Abba till Stravinskij har trion byggt sig en stadig, global skara av fans.
Som ett de hårdast arbetande banden i världen är The Bad Plus ett band på topp, som nu spelar i Lund för första gången. Nya plattan ”It´s Hard” innebär en återgång till trions rötter, det som först gjorde The Bad Plus så berömt; dekonstruktion av låtar med ursprung i pop/rock, r & b och jazz.
Reid Anderson - bas
Ethan Iverson - piano
Dave King - trummor

Veckans vinyl-DJ's är Gustaf Rosenberg och Mario Ochoa.
Tillsammans utgör de elektroduon Josgrejen, men en och en är de
unga musiker på väg upp inom både jazz och annan musik.

Restaurangen serverar ett urval av varma och kalla rätter och matgäster har möjlighet att boka bord och då få bordservering på plats. Såklart går det bra att komma på dörren och större delen av våra sittplatser är till för drop-in gäster. Välkommen!

Du kanske också gillar