Ny speltid!

The Black Box

GONG slagverks ensemble
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Vi flyttar in kammarmusiken i nya rum! Lunds Kammarmusiksällskap och Mejeriet presenterar The Black Box där ni möter kammarmusik i klubbmiljö. Söndagskvällar i höst/vår har du möjlighet att möta musiker av världsklass i Mejeriets stora konsertsal. Den musik som spelas är “klassisk”, vilket inte innebär något annat än att den haft kvaliteter som gjort att den stått sig under mycket lång tid. Den är med andra ord så pass bra att ingen generation får missa den. Därför arrangerar vi nu en konsertserie med fem olikartade ensembler, som valts i tron om att de kan nå ut till unga lyssnare. Kom som du är!

Vet ni! Är du under 20 år går du gratis!

Gong slagverks ensemble
På Mejeriet kan Gong ta ut svängarna och spela allt från mjuka klanger av marimba och vibrafon till rasande rytmiska trumstycken. Styckena varierar mellan allt från klassiska tonsättare till nya från vår egen tid. Kom och upplev allt detta live!

Premiären av The Black Box - Kammarmusik på Mejeriet med Marménkvartetten var magisk! Det bjöds gött häng, hundraårig "festmusik" och filmmusik av Phillip Glass. Vi ses igen i november: The Black Box - Vindla String Quartet - Mejeriet 19/11.

Publicerat av Mejeriet Måndag 9 oktober 2017