Biljettsläpp fredag 27 april kl 10.00

Tiny Ruins (nz)

Mörk folkindie som hyllats för sin lyriska stil

Tiny Ruins är ett indiefolkband från Auckland, Nya Zeeland som grundades av bandets talangfulla låtskrivare och sångerska Hollie Fullbrook 2009 som ett soloprojekt. Idag inkluderas även Cass Basil på bas, Alex Freer på trummor och Tom Healy på elgitarr i bandet. Fullbrooks röst och fingerspel på gitarren är unikt och ibland har liknelser gjorts med Nick Drake, Mazzy Star och Nico. Låttexterna speglar en mörk humor som ofta går mot det kryptiska och filosofiska hållet. Vi kan nu meddela att Tiny Ruins kommer till Mejeriet den 4 september.

“Haunting melodies and deeply involved lyricism [mark] Tiny Ruins as one of the best acts to harness the power of dark folk…Expansive, experimental and exciting.“ - Hhhhappy

Deras första debutalbum ”Some Were Meant for Sea” släpptes 2011 och hyllades för sin minimalism och lyriska stil. Albumet röstades fram som Årets Album 2011 av BBC World Service konst- och kulturprogram ”World of Music” och blev dessutom en av finalisterna i Nya Zeelands Taite Music Prize 2012. De har sedan dess släppt ett album och några EP:s och det ryktas om att ett tredje album är på väg.

Du kanske också gillar

2018/10/04

Beach House (us)

Drömska Baltimoreduon som 2010 bjöd en magisk fullsatt spelning på Mejeriet släpper nytt och kommer tillbaka!