APRIL APRIL

Solen skiner på Mejeriet och vi gör oss redo för vårens största högtid Siste April Klubben. Glada nyheter inför hösten är att P3 Älskar kommer tilbaka till Lund! Att sommaren närmar sig betyder också säsongsavslutning för Doc Lounge och Humorfalangen efter en lyckad vår. Vi presenterar även några nya släpp sedan sist.

 

P3 ÄLSKAR LUND

P3 Älskar kommer tillbaka till Lund och Mejeriet, ni minns väl hur kul vi hade det 2014 när de var här sist?! Den 25 oktober blir alltså P3 Älskar våra roomies igen och huset fylls av livemusik, skratt, dans och annat kul. Första akten ut till P3 Älskar är EP-aktuella brödraduon Jung. Tillsammans skapar dem melodier och en organisk ljudbild som tagit låtarna in på listor runt om i Europa.

 

”Lund är en riktig P3 Älskarfavorit som vi äntligen återvänder till. Senast vi var där 2014 ringlade sig kön flera varv runt Mejeriet och halvvägs till tågstationen när vi slog upp dörrarna för kvällen. Nu när vi återvänder i slutet av oktober gör vi festen ännu större än sist så att ännu fler kan vara med och festa med oss på P3 på Mejeriet.”

– Anders Olsson, projektledare P3 Älskar


SISTE APRIL KLUBBEN

Succén är tillbaka! Mejeriet ordnar tillsammans med Radio AF den bästa upplevelsen på hela våren och en spikad avslutning på Valborgsfirandet i Lund – Siste April Klubben! På scen ser ni Cherrie som alltid utstrålar kärlek och energi. Denna turné ger hon allt och tar med sig ett liveband!

Discodrottningen Fatima Osman står bakom mixerbordet, rapparen Murat Dal uppträder och DJ:s från Radio AF bjuder på allt från house och punk till dancehall och mer svensk hiphop.

Se till att följa evenemanget på Facebook för uppdateringar.

 

 

LITE MUSIK FRÅN PROGRAMMET

Febueder (UK) – 4 april

Febueder är ett av Storbritanniens mer intressanta band att hålla ögonen på just nu. Den alternativa indie-duo från Ascot, England släppte förra året EPn ”All a Hoax”, där Marta Salogni (Björk, Frank Ocean, The XX) mixat på två av singlarna. Bandet imponerade på tidningar som Indie Shuffle, CLASH och ser ut att ha gjort ett avtryck för framtiden. De får denna kväll support av Mölmö-bandet Sorcerer’s Pyramidsom levererar en blandning av experimentell rock, elektroniska atmosfärer och krautrock.

 

Hurula – 5 april

Albumaktuella Hurula gör tre stopp i Sverige i vår och på fredag kommer han till Mejeriet, Lund!
Det nya albumet ”Klass” har fått fina recensioner och uppskattas för de djupa och personliga texterna. Biljetterna går åt och vi tror på en magisk kväll i Hurulas händer. Efterfesten fixas av bästa No Time For Us!

 

Junior Brielle – 12 april

Bröderna i Junior Brielle har fångat många hjärtan från scen under succéåret 2018. Nu är de aktuella med debutalbumet TAMPA som hyllats av flertaler musikskribenter och älskas av fansen! Som support ser ni duon Isle of You bestående av Ida Johansson och Elina Danielsson.

 

Silvana Imam + Klubb Effekt no. 6 – 13 april

Silvana Imam har etablerat sig som en av landets absolut främsta hiphop-akter. Den 13e april kommer hon tillbaka till Mejeriet för att riva huset igen! Kom och sjung med till låtar från senaste plattan Helig Moder <3 Support: Ladieslovehiphop. (Psst..konsertbiljett ger även inträde till klubb Effekt efteråt.)

 

ViVii– 18 april

Med solig eufori och sfäriska ljudbilder har trion ViVii klivit in som ett av landets mest spännande nya poptillskott. Med sina esoteriska och varma röster sjunger Emil och Caroline kärlekshistorier mot en fond av luftiga gitarrer och popmusikens mest glittriga och soldränkta hav. Förband är Majken, en självlärd gitarrist, pianist och harpist baserad i Malmö.

 

Schultz & Forever (DK)– 26 april

Vi är glada att presentera den Köpenhamnsbaserade akten Schultz & Forever för första gången på Mejeriet! 2018 släppte han debutalbumet Grand Guignol som spänner mellan singer/songwriter ballader och riktiga glam-rock anthems som påminner om giganter från skiftet vid 70/80-talen. Lyssna in singeln ‘Backwards’ för ett smakprov på en något ångestladdad låt som samtidigt bjuder till att stämma upp i euforisk allsång.

 

NYA SLÄPP

SHY Martin – 4 maj

Artisten och låtskrivaren SHY Martin beskrivs som en av Sveriges mest lovande textförfattare. Efter den enorma hit som Shy Martin fick med debutsingeln ”Good Together” och som låtskrivare till och rösten bakom Mike Perry’s ”The Ocean” växer fanskaran och framtiden ser ljus ut. Lyssna in senaste EPn ”Overthinking”.

 

Honungsvägen – 16 maj

Spännande ny pop från norra delarna av Sverige! Trion har lyckats skapa en skiva som får dig att lyssna noggrannare, djupare och inte en enda sekund känns överflödig. Henrik Oja har skrivit musiken, och Christina Karlsson, Annika Norlin, Martin Abrahamsson och Mattias Alkberg har skrivit texterna. Lyssna här!

 

Mwuana + Effekt – 11 maj

Missa inte när en av hiphop-Sveriges klarast lysande stjärnor kommer till Lund! Mwuana, en gentlemanna badboy som med en sällsynt lätthet rör sig mellan rap och sång i ett gränslöst, modernt språk. Oavsett om det är över trap, mjuk 70-talssoul, karibiska rytmer eller – som i senaste singeln Craftmanship – ett minimalistiskt, basmättat pianoriff så flödar Mwuanas fängslande röst fritt.

 

JAZZIGT VÄRRE

RYMDEN – 28 maj

En ny skandinavisk supergrupp landar på Mejeriet! Trion RYMDEN skriver nyskapande skandinavisk jazz där du finner det mesta: Dynamik, sväng, klanger som du aldrig hört och otroligt starka melodier. Få andra musikanter kan som Bugge Wesseltoft, Dan Berglund och Magnus Öström krama ut helt nya ljud och möjligheter ur sina instrument, utan särskilt mycket tricks och med ett minimum av elektronik.

Detta är enda konserten i Skåne eller Danmark på vårturnén, så köp biljett i god tid.

 

 

Underground – 10 & 24 april

Vi har två kvällar kvar denna vår då vi får njuta av improvisationsklubben Undergrounds förnybara energi. I tio år har konceptet, med Mathias Landaeus i spetsen, inspirerat en musikälskande publik med variationsrikedom, unika konstellationer, utmanande stilar och udda sättningar.
10 april
Elin Piel / Kaja Draksler / Sture Ericson, Johannes Nästesjö, Håkon Berre & Mathias Landæus
.

En trippelkonsert med formatet solo – solo – kvartett. Elins uppträdanden på stora scenen under Eter Festivalen 2018 var något av en höjdpunkt. I intressant kontrast till Elins svävande ljudrymder, får vi sen höra slovenska Kaja Draksler, som är en hyllad pianist och kompositör med rötter i klassisk musik och jazz. Kvällen avslutas med fri improvisation av en nybildad kvartett med breda influenser – en vild sammanstrålning till ett variabelt ljudlandskap.

24 april 
​​​​​​Cennet Jönsson / Maria Bertel / Susanna Risberg, Mathias Landæus, Felisia Westberg & Knut Finsrud
.
Läs mer i evenemanget längre fram.

EFFEKT

Klubb Effekt no.5 – Nonku Phiri (ZA), Crackazat (UK) & Art Alfie – 6 april

Denna natt blandar vi med artister från Sydafrika, Storbritannien och Sverige och inslag av livemusik. Kom tidigt för att få höra den grymma sångaren Nonku Phiri tillsammans med producenten Dion Monti när de levererar sin unika och bas-tunga tolkning av Sydafrikas house och Kwaito-musik. Vi får också uppleva två av de musikproducenter med absolut mest groove inom house-genren – Art Alfie och Crackazat.

Effekt no.6 – Smokey, Lille Høg, Bac Nini – 13 april

Missa inte Smokey och Lille Høg, backade av Emilia Carapic (aka Bac Nini) från Malmö och en hemlig gäst! Den här natten är en stor mix av genres inom de mörkare sidorna av bass, techno, trap och hip-hop.

HUMORFALANGEN

Lunds absolut bästa humorklubb och bara ett datum återstår på säsongen. Tisdagen den 16 april ser ni komikerna Anton Magnusson, Elin Almén, Filip Hjelmer och Clara Kristiansen – köp biljett här!

Elin Almén har synts i tv-serien Flickstreck på Comedy Central och i Släng dig i brunnen. En fröjd att ha henne på vår scen. Filip Hjelmer är den skånske slackern från Göteborg som vinner många skratt och sympatier hos publiken. Clara Kristiansens stämma har man hört i Tankesmedjan på P3, men hennes humor är mörkare och grövre än Public Service tillåter, så denna kväll får ni the real deal. Sist men inte minst, Anton Magnusson är en av Sveriges mest intressanta och omdiskuterade komiker vi har. Vi behöver inte säga mer än roligt är det.

 

DOC LOUNGE LUND

Säsongens sista film visas den 25 april och heter ”Sivandivan”. Denna superhärliga film handlar om Siv Wennberg, operadivan som kom från ingenstans och gjorde en bejublad debut men som sedan råkade på motsånd och blev utstött. Nu tar hon sin revanch!

På vår hemsida och på Doc Lounge Lunds facebook-sida kan du hålla utkik efter vad som händer framöver.

BRUNCH OCH BARTÄVLING

Mejeriets populära söndagsbrunch har mat för alla oavsett om du är vegetarian, vegan eller köttätare.
Ta med vänner, familj och alla som du tycker om och kom över! På brunchbordet dukar vi fram rostbiff med kockens remouladsås, pigga smoothies, storslagen ostbricka, skuren frukt, nygräddade pannkakor och mycket mycket mer. Boka bord!

Vi har öppet från 11.00 till 15.00 varje söndag.

 

Mejeriet och Dos Hermanos välkomnar er till Lunds Bartävling och Restaurangfest 2019!​F​​För andra året i rad på Mejeriet – men första gången öppet för allmänheten!

Lunds barer skickar sina bästa bartenders för att tävla på Mejeriets stora scen och bedöms av en lokal jury. Efter tävlingen festar vi med Lunds restaurangfolk till 02.00.Läs mer här.

 

Är du vår nya kökschef?

Vi söker kökschef! Tipsa en vän eller maila din ansökan till oss på jobba@kulturmejeriet.se.
Mer information kommer snart.

 

 

Ur vårens konsertprogram:

FEBUEDER – SORCERER’S PYRAMID – HURULA – NONKU PHIRI – CRACKAZAT – ART ALFIE

JUNIOR BRIELLE – ISLE OF YOU – SILVANA IMAM – LADIESLOVEHIPHOP – SMOKEY – LILLE HØG – BAC NINI

VIVII – MAJKEN – SCHULTZ & FOREVER – CHERRIE – FATIMA OSMAN – MURAT DAL – SHY MARTIN

MOVITS – MWUANA – MAXIDA MÄRAK HONUNGSVÄGEN – LINIKER E OS CARAMELOWS

RYMDEN – KURT VILE & THE VIOLATORS

Mer på Mejeriet:

DOC LOUNGE LUND – HUMORFALANGEN – PLEKTRUM JAZZBRUNCHEN PÅ MEJERIET – UNDERGROUND MUSIKSKOLAN – CUBA SALSA – HEPTOWN – BIOGRAF SÖDRAN (FOLKETS BIO) – MÅNTEATERN

WWW.KULTURMEJERIET.SE

Facebook Twitter Instagram