Amerikansk Hiphop, tisdagshäng och tidsmaskin till 20-talet!

Våra kära tisdagar drar igång med varannan vecka Humorfalangen, Lunds bästa stand-up klubb och varannan vecka spännande dokumentärer på filmklubben Doc Lounge. Vi har bjudit in hypade rapparen Chynna från Brooklyn och swingdans klubben fokuserar helt på 20-talet med storbandet Southern Syncopaters på scen.

 

Chynna— Lör 3:e mars 

Chynna Rogers är den 22-åriga rapparen från Philadelphia som vid tidig ålder gav sig in i musikbranschen när hiphopkollektivet A$AP Mobs tog henne under deras vingar. Detta resulterade i ett nära samarbete med den nu bortgångne A$AP Yams, hennes nära vän och mentor. I slutet av september släppte hon den uppmärksammade mixtapen ’I’m Not Here. This Isn’t Happening” via Soundcloud och vi är väldigt glada över att kunna välkomna henne till Mejeriet den 3 mars. Missa inte chansen att se en ny spännande artist tidigt innan hon slår igenom på allvar.

Läs mer / Facebookevent

 

Tisdagar med Doc Lounge & Humorfalangen

”Tisdagar på Mejeriet” – Lundabornas favoritstart på veckan är igång. Varannan tisdag är det högkvalitativa dokumentärer på storbild, kultur och samtal på scen när Doc Lounge blommar ut i våra lokaler. På duken den 13/2 ser ni ’Happy Winter’, ett djupdyk ner på en av Palermos stränder och de människor som spenderar sin semester där och dem som har stranden som sin arbetsplats. Från mannen som säljer kalla drycker ur en frysbox på axeln till en familj som väljer att trots skulder hålla uppe en fasad av lycka och välstånd. I fåfängas epicentrum under semestertider låtsas man att en ekonomisk kris inte existerar.

Läs mer / Facebookevent

Humorfalangen bjuder in Sveriges komikerelit varannan tisdag och bjuder gapflabb på gapflabb. Säsongspremiären bjuder bland annat en sann Mejerietfavorit, Petrina Solange. Hon tog hem priset för årets komiker på Svenska Standupgalan 2016. Med 50% charm och 50% grymhet får hon publiken att vika sig dubbelt av skratt när man bjuds in i hennes vardagstankar. Scen delar hon med Emma Hansson-Löfgren som man har kunnat se i humorprogrammen Robins och Centralskolan. Hennes standup landar precis där hon står, men det finns inga spärrar när det gäller uttryckssätt på scenen: Samma kväll även Victor Wu.

 Läs mer / Facebookevent 

 

Red Hot Club roaring 20’s night — mån 26:e feb

Swingdansare har snurrat, hoppat och kastats omkring på vårt dansgolv i många år tack vare mycket uppskattade Red Hot Club. Sista måndagen i månaden kommer proffs och de som är sugna på att prova på till oss. I februari tillängas kvällen helt 20-talet. Het jazz med storbandet Southern Syncopaters och prova på i swingdansen Balboa och 20-tals Charleston. Sugen? Då är det denna kväll du ska plocka fram dansskorna.

Läs mer / Facebookevent