Bianca & Tiffany Kronlöf firar 8 mars på Mejeriet

Vi firar internationella kvinnodagen, den 8 mars, med att bjuda in till en kväll full av kultur som bekräftar och utmanar. Systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf kommer! Det blir också utställningen ”Tuttar som Tuttar”, Boob booth, stickningsbio, dansworkshop och mycket annat.

Vi vill att alla ska ha samma möjligheter att skapa och uppleva kultur. Oavsett kön. Män är överrepresenterade i musikbranschen. Därför jobbar vi hela tiden medvetet med att fler flickor och kvinnor ska få möjlighet att stå på vår scen, gå i vår musikskola eller spela i band i våra replokaler, säger Fredrik Jönsson, verksamhetsledare för Mejeriet.

För andra året i rad uppmärksammar nu Mejeriet den internationella kvinnodagen med en helkväll full av kultur som bekräftar och utmanar. Systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf kommer tillsammans med kollegan Thom Gisslén till Lund för att prata om humorn i det politiska allvaret och allvaret i att bajsa på sig på Afrikas högsta punkt. En föreställning med musik, stand-up, snabba svängar och en hel del svordomar. Hedda Vitestam kommer med sin fotoutställning ”Tuttar som tuttar” – en utställning med målet att avdramatisera av kroppen genom att framhäva det naturliga på ett icke sexuellt sätt. Dessutom har hon ett ”Boob booth” med sig, där du kan få fotograf-tagna bilder på dina bröst, på polariod.

I vår biograf Södran blir det Mejeriet-premiär för stickningsbio – en filmvisning med belysning som gör det möjligt att sticka, virka, brodera eller att syssla med annat handarbete under filmens gång. Filmen som visas är Katja Wiks långfilmsdebut ”Exfrun”.
Förutom detta kommer det att bli feministisk marknad, workshop i dansformen Vogue Femme med Anneleen de Cuyper, livemusik och en massa annat, som publiceras efter hand på vår hemsida.

Vi tycker att internationella kvinnodagen en bra dag att med kulturens kraft fira alla de som genom historien kämpat och de som fortfarande kämpar för alla människors lika värde. I år passar vi också på att fira att våra jämställdhetsmål om att öka andelen kvinnor på vår scen och i vår verksamhet har uppnåtts, säger Fredrik Jönsson.

För att fler flickor och kvinnor ska få möjlighet att spela i band har vi nu också ett specialerbjudande till band där max hälften av medlemmarna är män. De får repa gratis på Mejeriet under det första kalenderåret.

Vi vill också på att berätta att det i vår blir det konserter med de stora artisterna Little Jinder, Frida Hyvönen, Bettie LaVette , Sabina Ddumba , Sophie Zelmani och Miriam Bryant.

<3 Kom som du är! <3