Fly Marsvädret – Kom Till Mejeriet

Under mars månad ser du bl.a. Aurelia Dey, Erik Lundin och Avantgardet på Mejeriet. På lördag kör vi klubbpremiär – Effekt no.1 med Studio Barnhus.
Underground bjuder på spännande akter nu när jazzklubben är tillbaka för säsongen. Snart drar det ihop sig för succén Siste April Klubben, detta år med R&B-stjärnan Cherrie på scen.

 

 

 

PREMIÄR – KLUBB EFFEKT

 

Nu på lördag den 9 mars premiärar vi Klubb Effekt med Studio Barnhus, DJ-trion bestående av Axel Boman, Pedrodollar (Petter Nordkvist) och Kornél Kovács som spelar på de bästa klubbarna och festivalerna världen över. Även uppmärksammade Bella Boo och Technoasis sluter upp för kvällen.

Sedan kommer festen fortsätta alla lördagar i mars och fler kvällar framöver!

Effekt no.1 – Studio Barnhus & Bella Boo + Technoasis (9/3)

Effekt no.2 – Wayne Snow + Shakarchi & Stranéus | Carl Richter (16/3)

Effekt no.3 – Branko & Pedro + So&Such (23/3)

Effekt no.4 – Ena Cosovic & Third Wife | Will of Few (30/3)

Facebook-eventet hittar du här!

 

 

 

 

8 MARS PÅ MEJERIET

Den internationella kvinnodagen, 8 mars, uppmärksammar vi på Mejeriet nu på fredag med samtal och musik. I år tar Aurelia Dey plats på scen, en grym artist med rötter i dancehall och afrobeat. Det händer även fler grejer under dagen:

11:30 – 17:00 – Konstutställning

13:00 – 14:30 – Lunchteater – The Vagina Monologues

20:00 – 21:00 – Panelsamtal med Fanny Åström (@Fannyarsinoe), Toktam Jahangiry (F!), Romina Pourmokhtari (LUF), Mirjam Katzin (doktorand i juridik samt V ledamot i Malmö Stads kulturnämnd) och Louise Meijer (M riksdagsledamot).

21:00 – Helkväll med musik av BAM och Aurelia Dey

Det är fritt inträde under dagen och alla som deltar i panelsamtalet får stanna kvar gratis på konserten.

 

 

 

 

MER MUSIK I MARS

Ale Möller Trio – Plektrum ”Jazzbrunchen på Mejeriet” – 9 mars

Till Plektrum den 9 mars kommer Sveriges bästa och mesta multimusikaliska, grammisnominerade Ale Möller, som möter Mats Öberg, pianisten och keyboardspelaren, som kan och spelar vad som faller honom in. Trion fullbordas med Olle Linder ännu en multiinstrumentalist från den svenska folkmusikens elitserie.

Avantgardet – 14 mars

Avantgardet och frontfiguren Rasmus Arvidsson fortsätter utmärka sig och bygga på ryktet som Sveriges bästa liveakt. Senast såg vi deras uppträdande på Grammisgalan som minst sagt stod ut med all energi på scen! Sugen på att se för dig själv? Köp biljett här.

 

Klubb Riff – 15 mars

Mitt på vårterminen öppnar Klubb Riff dörrarna för ännu en dansfest och disco, för alla som minns hur Riff-tuggummit smakade! DJ Calle Browall, känd Lundaprofil, radiopersonlighet, quizmakare m.m. står för musiken. Du står för den goda stämningen och festglädjen! Läs mer här.

Papercuts (US) – 17 mars

San Francisco / Los Angeles-baserade låtskrivaren och producenten Papercuts (Jason Quever) kommer till Mejeriet den 17 mars. Musiken har ett sound som är intimt och nära med sånger som ”Laughing Man” och ”Sing To Me Candy”, vilka är fina, melodiska pärlor skrivet för sena nätter och regniga dagar.

Lyssna in er och kom till Mejeriet för en riktigt underbar konsertupplevelse!

Florence Valentin – 22 mars

Bandets frontfigur Love Antell meddelade i höstas att ett Florence Valentin är tillbaka! Nu står det klart att bandet kommer släppa nytt material 2019 – tio år efter bandets senaste släpp – och i samband med detta också ge sig ut på en sex stopp lång Sverigeturné. Den 22 mars når turnén Lund och Mejeriet!
Arrangeras av KB.

 

Erik Lundin + Effekt – 23 mars

Den 15:e mars släpper äntligen Erik Lundin sitt efterlängtade debutalbum ”Zebrapojken” och drar sedan ut på turné! Efter konserten fortsätter du festen på klubb Effekt som den här natten det bästa av Lissabon till Lund med två ledande namn på den elektroniska musikscenen: Branko, Pedro samt Malmös hetaste kollektiv So&Such! Säkra din biljett här.

 

 

 

 

 

NY SÄSONG MED UNDERGROUND

Underground är improvisationsklubben som med ständigt förnybar energi vrider och vänder på jazzbegreppet. I tio år har den vitala klubben på Mejeriet inspirerat en musikälskande publik med variationsrikedom, unika konstellationer, utmanande stilar och udda sättningar.

Första datumet är onsdagen 13 mars och då blir det dubbelkonsert! Undergrounds hustrio bestående av Mathias Landæaus (p), Johnny Åman (b) och Cornelia Nilsson (tr) gästas i varsitt set av personligheterna Tomasz Dabrowski och Lindha Kallerdahl.

Tomasz Dabrowski är en polsk trumpetare och kompositör, som numera bor i Malmö och figurerar en hel del på Köpenhamns blomstrande jazzscen. I andra set kommer sångerskan Lindha Kallerdahl. Hon är en av de tongivande röstimprovisatörerna i Europa och har hyllats för sina starka och egensinninga soloalbum.

Andra Underground äger rum den 27 mars. Då förstärks hustrion till en kvintett med två internationella stjärnor: Seamus Blake och Tim Hagans.

13 mars
Landæus Trio feat. Tomasz Dabrowski och Lindha Kallerdahl

27 mars
Landæus Trio feat. Seamus Blake och Tim Hagans.

10 april
Elin Piel / Kaja Draksler / Sture Ericson, Johannes Nästesjö, Håkon Berre & Mathias Landæus

24 april
​​​​​​Cennet Jönsson / Maria Bertel / Susanna Risberg, Mathias Landæus, Felisia Westberg & Knut Finsrud

 

 

 

 

 

SISTE APRIL KLUBBEN

Succén är tillbaka! Mejeriet har tillsammans med Radio AF under de senaste åren samarbetat för att göra sista april till den bästa upplevelsen på hela året och klubben har blivit en spikad avslutning på Valborgsfirandet i Lund. På scen ser ni Cherrie som alltid utstrålar kärlek, engagemang och energi. Denna turné ger hon allt och tar med sig ett liveband samt brorsan K27 som support.

Discodrottningen Fatima Osman står bakom mixerbordet och får dansgolvet att skaka i takt till häftiga bastrummor, perkussioner och hänförande rytmer. Med sin mångsidiga stil som svänger från mörkt och industriellt till upplyftande och lekfullt kan publiken alltid vänta sig en energisk kväll på dansgolvet. Även rapparen Murat Dal uppträder och DJ:s från Radio AF bjuder på allt från house och punk till dancehall och mer svensk hiphop.

 

 

 

 

DOC LOUNGE LUND

Torsdag den 28 mars ser du dokumentärfilmen ”EXIT: Leaving Extremism Behind” där du får möta ex-nazister, en före detta jihadist och en person som levt i den våldsamma extrem-vänstern. Det är en närgången berättelse om vad det är som har gjort att dessa våldsbejakande personer valt att lämna hatet och våldet bakom sig.

Säsongens sista film visas den 25 april och heter ”Sivandivan”. Denna superhärliga film handlar om Siv Wennberg, operadivan som kom från ingenstans och gjorde en bejublad debut men som sedan råkade på motsånd och blev utstött. Nu tar hon sin revanch.

Du kan läsa mer om Doc Lounge-visningar här:

28 mars – Exit: Leaving Extremism Behind

25 april – Sivandivan

 

 

 

Ur vårens konsertprogram:

AURELIA DEY – STUDIO BARNHUS – BELLA BOO – AVANTGARDET – WAYNE SNOW – SHAKARCHI & STRANÉUS PAPERCUTS – FLORENCE VALENTIN – ERIK LUNDIN – BRANKO – PEDRO – SO&SUCH
ENA COSOVIC – THIRD WIFE – WILL OF FEW – FEBUEDER – HURULA – JUNIOR BRIELLE – SILVANA IMAM
LADIESLOVEHIPHOP – VIVII – SCHULTZ & FOREVER – CHERRIE – K27 – FATIMA OSMAN
MURAT DAL – SHY MARTIN – MOVITS – MAXIDA MÄRAK – LINIKER E OS CARAMELOWS – KURT VILE

Mer på Mejeriet:

DOC LOUNGE LUND – HUMORFALANGEN – PLEKTRUM JAZZBRUNCHEN PÅ MEJERIET – UNDERGROUND – MUSIKSKOLAN – CUBA SALSA – HEPTOWN – BIOGRAF SÖDRAN (FOLKETS BIO) – MÅNTEATERN