Gott nytt med elektronisk festival, musikskolans terminstart och lokalt på scen!

2017 avslutades storstilat med flera utsålda konserter och en fullknökad juldagsfest, nu tar vi nya tag och 2018 blir inte sämre, det lovar vi! Läs om några av vinterns höjdpunkter här.

 

KLUBB PLEKTRUM – ANNA LUND’S HURRAKEL – 20 JAN 

Klubb Plektrum levererar högklassig jazz på lördagseftermiddagar och ruskiga januari är helt klart den bästa månaden att fly undan slask för fin musik och god mat.

Se trumslagare Anna Lund som går från klarhet till klarhet som en oerhört personlig artist. I hennes konstnärskap kan performance, bild och ljud blandas. I gruppen Hurrakel ligger dock tyngdpunkten på rolig och modern jazz. Lite skruvade kompositioner som serveras med ett oerhört sväng, för Anna Lund är ett rytmfenomen med starkt karismatisk utstrålning. Vid det här besöket gästar en annan vårt lands stora jazzpersonligheter gruppen – vibrafonisten Mattias Ståhl.

Läs mer / Facebookevent 

                

 

 

ETER FESTIVAL — 12 TIMMAR ELEKTRONISK KULTUR — 27 JAN

För andra året i rad presenterar Mejeriet och Little Finger ETER. En festival för experimentell och elektronisk musik som under en dag fyller huset med konserter, workshops och klubb på natten. Festivalen fokuserar på att lyfta fram lokala musikakter och kulturaktörer verksamma i Öresundsregionen. Inspireras av det ni ser på scen och det ni lär er på våra workshops. Spela på öppna scener, testa nyaste tekniken på festivalens musikmarknad eller dansa genom natten med oss. Arrangemanget genomförs med stöd från Vinterlund. Bäst av allt, det är FRI ENTRÉ

Läs mer / Facebookevent 

 

 

MEJERIETS MUSIKSKOLAS TERMINSTART 

Det är viktigt att uppleva och skapa kultur, därför har vi drivit musikskola i mer än 20 år. Kom precis som du är och vi lovar att du ska känna dig hemma hos oss. Gå solo, i grupp eller i band (ensemble) och utvecklas på följande instrument: sång, gitarr, elgitarr, piano, keyboard, trummor, elbas, kontrabas, saxofon, musikproduktion och ensemble. I slutet av varje termin hjälpts vi åt att arrangera en konsert på Mejeriets stora scen. Musikskolan har inga åldersgränser och alla är välkomna! Änmäl dig själv eller dina barn nu. 

Läs mer & anmäl 

 

 

 

LOKALA STJÄRNSKOTT 

Artister med lokal anknytning har en självklar plats på våra scener. I februari viger vi en hel helg åt dom! 

CEREMONI + TRUE MOON + HEDDA HATAR — 2 FEB 

Ceremoni har spelat på klubbar och festivaler runt om i Sverige bland annat som support till Vasas Flora och Fauna och haft singel med på Gaffas lista över 2016 års bästa låtar. Musikaliska rötterna hittar man i 90-talets indiepop. Aktuella med nya singeln ”Ängel” som släpps 2/2.

True Moon är ett Malmöband inspirerat av postpunk, new wave och dark wave men även band som Fleetwood Mac och Wipers. Med medlemmar från Vånna Inget, Sista Sekunden och The Bear Quartet så kan det ju inte bli annat än magnifikt eller som frontfiguren och låtskrivaren Karolina själv sagt – Magiskt mörker och power! 

Hedda Hatars sound har jämförts med 70-talsrockband som Led Zeppelin, och tidiga Black Sabbath. Sedan scendebuten i september 2016 har de hunnit med ett trettiotal spelningar, de flesta i Skåne men även i andra delar av Sverige. Bandet släpper sin första singel i februari, och inspelning av ett fullängdsalbum är även i full gång!

Läs mer / Facebookevent 

O-HUND + RAHIMIC — 3 FEB 

O-Hund har utan tvekan varit en av de starkast lysande stjärnorna på underground hiphop/reggae-scenen de senaste tio åren. Han blev känd via battlerap-scenen tack vare sitt lekfulla och spontana uttryck och hans grymma live-energi har lett till att han värmt scenen åt artister som Chords, Syster Sol, Dani M och Looptroop. 

Inför senaste albumet ’Kom Som Du E’ (2017) teamade O-Hund upp med producenten bakom både Timbuktu, Chords och Helt Off – Måns Asplund. Tillsammans jobbade de fram ett hiphop-sound med en elektronisk bas, flummiga beats och världsbeskådande texter. O-hund blev nyligen nominerad till Gaffa Priset 2018 i kategorin Årets Urban. 

Malmörapparen Rahimic är aktuell med singeln ’Hela världen’, en djupdykning i en problematisk relation. Hennes låtar har hittills varit väldigt målande och självreflekterande och kanske har ni hört henne i VÄS hit ’Rödvin’. Glada är vi att hon kommer till Mejeriet för första gången.  

Läs mer / Facebookevent