Här är vårens program: Vi firar 30 år!

Idag presenterar vi programmet för 30-årsjubiléet och för våren 2017. Vi firar 30 år tillsammans med dig genom att varje månad bjuda på ett arrangemang med fri entré. Det blir kultur som bekräftar och utmanar med smakprov på bland annat jazz-, dans- och humorklubbarna i huset, men också utvalda konserter och helt unika födelsedagsevenemang. Kom som du är!

–  Mejeriet föddes ur ett brinnande engagemang för att uppleva och göra kultur. Och det är så vi fortsätter existera. Det är vi tillsammans som gör huset till vad det är. Mejeriet är inte bara ett kulturhus, Mejeriet är allas vårt kulturhus, mitt och ditt kulturhus, säger Amanda Mogensen, biträdande verksamhetsledare för Mejeriet.

Kom som du är till vårens födelsedagskalas: Det blir alla hjärtans dag-firande med filmen LoveTrue på dokumentärfilmsklubben Doc Lounge i februari, föreställningen TUFF med Simon Svensson på Humorfalangen i mars, internationella möten på frijazzscenen på Underground i april och populära relationsdramat ”Vem?” för de ganska små av Månteatern i maj. Alla födelsedagsarrangemang är gratis och finansieras delvis med stöd av Crafoordska stiftelsen. Vi fortsätter att fira med dig varje månad året ut. Och i september blir det en stor 30-års fest.

– Ett fritt kulturliv är en förutsättning för ett demokratiskt samhälle. Kultur utmanar och bekräftar oss som människor. Med 30-årsjubiléet vill vi uppmärksamma kulturens värde och alla människors rätt att skapa och uppleva kultur. Det är vi alla tillsammans som skapar upplevelsen på Mejeriet, säger Amanda Mogensen.

Men det händer så klart också mycket annat i vår. På programmet finns bland annat flera av landets stora popartister som Little Jinder, Sabina Ddumba, Erik Lundin, Thomas Stenström och The Radio Dept. Lyssna gärna på ett smakprov av vårens artister här. I februari arrangerar vi för första gången ”Stora Sticklingsbytardagen” och i mars hålls ”Creative Lenses” på Mejeriet – ett tvådagarsevenemang med föreläsningar och workshop där konventionella sätt att jobba med kultur utmanas. I vår öppnas också en replokal, i samarbete med Studiefrämjandet MittSkåne, som ett led i satsningen att få fler flickor och kvinnor att spela i band.

 

Vi firar 30 år tillsammans med dig!
Mejeriet – Ditt kulturhus sedan 1987.
Kultur som bekräftar och utmanar.