Höstens 30-årskalas, en månad med lunch och musik under Konstkväll!

Vart ska vi börja? Oktober bjuder på så mycket! 

Vår lunchservering har varit igång en månad och vi njuter av att ta emot er även dagtid. Vi fortsätter fira våra 30 år hela året och ger er chansen att fortsätta möta våra klubbar, samarbetspartners och att fira med oss och så kör vi livemusik under Lunds konstkväll.

HÖSTENS 30-ÅRSKALAS MED FRI ENTRÉ

28 Okt – Klubb Plektrum – Fredrik Kronkvist Afro Cuban Supreme 

Klubb Plektrum är ditt skönaste lördagseftermiddagshäng, ett 25-årigt örhänge i Lunds musikliv och i oktober är det Plektrum som bjuder in er till en konsert med grammisnominerade altsaxofonisten Fredrik Kronkvist skapat en mångfacetterad mix av Afro-Kubanska rytmer och Coltrane-influerad jazz med sin nya grupp Afro Cuban Supreme.

27 Nov – Red Hot Club – Swing About 

Vi välkomnar er att testa föreningen Heptowns swingdansklubb, Red Hot Club, med liveband! Kvällen inleds med mat och nybörjarkurs i swingdansen Lindy Hop. Bandet Swing About bjuder hemliga gäster och dansanta rytmer från stora scen.

7 Dec – Biografen Södrans stora filmkväll 

Folkets Bio Lund driver Biografen Södran på Mejeriet och när ditt kulturhus fyller år växer dom ur sin lilla biograf och visar film i hela huset en mörk decemberkväll. Det blir film med mat och dryck i konsertsalen, livemusik, Södran rullar varm och i baren visar vi kortfilmer!

Vårt 30-års firande stöds av Crafoordska Stiftelsen. 

___

NICOLAI DUNGER + MAJA JOHANSSON – LUNDS KONSTKVÄLL – LÖR 21 OKT 

Njut av en paus i Lunds Konstkväll med livemusik! Singer-songwritern Nicolai Dunger är tillbaka med albumet ”Arkebuseringen av egot”. En högst personlig skiva, tio urstarka låtar, med lika starka texter som många kommer att känna igen sig i. Rastlöst har Dunger tagit sig igenom olika genrer och fått en trogen skara fans. Nu på svenska och vi räknar med en väldigt fint soundtrack till en kall höstkväll.

Malmöbaserade Maja Johansson levererar knivskarpa texter på svenska i sin särpräglade indiepopmusik. Blodigt allvar och svärta, vemod och kärlekslängtan i en skör men självklar enhet.

LÄS MER / FACEBOOK-EVENT

___

LUNCHSERVERINGEN IGÅNG! 

En månad av mysiga och goda luncher har gått och vi ser fram emot att fortsätta ta emot er dagtid framöver. Meny med en dagens, veckans fisk/vegetarisk/pasta hittar ni här!  – Öppet vardagar 11.30-14.30.

___

Hela programmet som vanligt här.