Internationella kvinnodagen, Lamix till Valborg, Lunds Unga Musikteater och programsläpp för jazzklubben Underground

 

Vi firar som vanligt Internationella kvinnodagen, i år ihop med FemiLund och Radio AF. Vårt lands kanske mest aktuella hiphop-artist kommer till årets ’Siste April-klubben’. Våren lovar mer spännande jazz när vi nu släppt jazzklubben Undergrounds program. Tillsammans med Månteatern utökar vi sommarens kollo och byter namn till ’Lunds Unga Musikteater’ som nu också innefattar en praktiklön till alla medverkande. 

 

8:E MARS PÅ MEJERIET!  

För tredje året i rad uppmärksammar vi den internationella kvinnodagen med en helkväll full av musik, konst, samtal, film och klubb som håller öppet ända till klockan tre. Denna 8 mars vill vi fokusera på att ge plats åt de fantastiska skapande unga kvinnor, icke-binära och transpersoner som verkar i Skåneområdet. Detta gör vi tillsammans med både FemiLund ochRadio AF! Vi vill fira alla som har kämpat genom historien och fortfarande kämpar för alla människors lika värde – så låtom oss!

Läs mer / Facebookevent

SISTE APRIL-KLUBBEN MED LAMIX! 

Succén fortsätter! Tillsammans med Radio AF bjuder in till Siste April-Klubben, en självklar avslutning på Valborgsfirandet i Lund! Vårens fetaste fest ett flaskkast från Stadsparken där tusentals firare trängs från tidig morgon. I år har vi bjudit in rapparen LAMIX som på egen hand lyckats bygga en stark fanbase med sommarens stora hit ”Hey Baby”. En självklar del av framtidens hiphopscen; närmare fyra miljoner streams och fullsmockade spelningar talar sitt tydliga språk. Våren och resten av framtiden tillhör Lamix!

Bakom skivspelarna står Radio AF:s musikprogram och bjuder på allt från house och punk till dancehall och mer svensk hiphop..

Läs mer / Facebookevent

JAZZKLUBBEN UNDERGROUNDS VÅR! 

Sedan 2010 har Underground varit ett vattenhål för törstiga öron och förgyllt staden med sina intima konserter där publiken på nära håll kan följa jazzens essens med dess fascinerande samspel och musikaliska processer. Varje onsdag till och med den 2 maj ges konserter som speglar den levande jazzens bredd. Det är pianisten och Lundasonen Mathias Landæus som bjuder in musiker från när och fjärran till personliga och laddade möten på vår stora scen. Vårens första konsert den 21:a mars gästas av två Mejeriet-favoriter; trumpetaren Goran Kajfeš och Jonas Kullhammar. Följ med på en resa med unika konserter varje onsdag.

Läs mer / Facebookevent 

LUNDS UNGA MUSIKTEATER! 

Mejeriets Musikskola och Månteatern har de senaste åren arrangerat kolloverksamhet för ungdomar som brinner för teater och musik. 2018 tar vi steget längre och erbjuder ett 3 veckor långt projekt där 15 ungdomar skriver, repeterar och producerar en rykande färsk föreställning med teater och musik i fokus. Föreställningen har premiär på Mejeriets stora scen och åker sedan ut på turné där den framförs på stora och små scener i hela Lunds kommun.

I år samarbetar vi med Socialförvaltningen och det ger oss den fantastiska möjligheten att erbjuda projektet som en sommarpraktiktjänst. Det innebär att deltagarna kommer att få samma ersättning för sin medverkan som ungdomar får på andra sommarpraktikplatser i kommunen. Våra deltagare kommer alltså att få en unik möjlighet att utöva teater och musik på högsta nivå i tre veckor och dessutom få ersättning i form av lön.

Läs mer 

  KOMMANDE SPÄNNANDE KONSERTER:

 

CHICAS DE LA HABANA

MUSIK FRÅN KUBA X2

Bandet från Kuba besöker Mejeriet med två repetoarer: Först skön kubansk jazz hos Klubb Plektrum på eftermiddagen och sedan på kvällen bjuder de upp till svettig salsa på Club Cubasalsa.

LÖR 17 MARS

Läs mer

EBBOT LUNDBERG

 & THE INDIGO CHILDREN 

Under hösten gjorde Ebbot Lundberg succé i SVT med sitt eget TV-program Ebbots Ark. I vår ger hans sig äntligen ut på vägarna. Med sig har han The Indigo Children som också agerade husband i TV-serien.

FRE 6 APRIL

Läs mer 

MISS LI

FÖRSTA GÅNGEN PÅ MEJERIET 

Efter fyra singelsläpp, en bejublad sommarturné, ett omskrivet dopp i Skellefteälven och ett rykande färskt albumsläpp är det nu klart att Miss Li ger sig ut på turné under våren 2018.

LÖR 7 APRIL

Läs mer