JAZZ FÖR MILJÖN OCH DUBBELT UPP MED KLUBB!

NU ÄR VI I FULL SVING, EFTER EN FIN HELG MED THE HANGED MANS PSYKADELISKA TONER OCH ETT OEHÖRT SVÄNG MED TINGSEK TAR VI NU TAG I EN NY VECKA. DET BJUDS JAZZ FOR CLIMATE JUSTICE DÄR 15 MUSIKER TRÄNGS PÅ STORA SCENEN OCH HELGEN GÅR I KLUBBMUSIKENS TECKEN, KLUBB EFFEKT ÄNTLIGEN TILLBAKA OCH LOKALT HIPHOPKOLLEKTIV HÅLLER HOV I BAREN.

ONSDAG 20/10

UNDERGROUND — JAZZ FOR CLIMATE JUSTICE!

Jazzklubben Underground och Mejeriet bjuder in till en kväll för klimatet. Jazz For Climate Justice är ett musikerkollektiv som bildades i Malmö sommaren 2021 för att stötta klimataktioner. Pianisten Mathias Landæus som står bakom Underground är också initiativtagare till detta projekt där allt började med att det specialskrevs musik som skulle passa för aktioner och för ett stor band. Kollektivet har i olika sättningar medverkat vid miljöaktioner sedan i somras och nu är det dags för denna 15-mannaorkester att inta vår stora scen. Till tonerna av bandets svängiga gatufunk-jazz samlas vi för party, gemenskap och hopp för framtiden.

Medverkande: Bebe Riesenfors – Håkon Garpestad – Emeli Ek – Ola Åkerman – Dan Schyman – Rasmus Nyvall – Filip Bensefelt – Sebastian Persson – Adam Sass – Mathias Landaeus med flera…

Fri entré — Bar/Restaurang från: 19.00 / Konsert: 20.00

FREDAG 22/10

KLUBB EFFEKT — BÖRFT REC.

Mejeriets elektroniska nattklubb är tillbaka för första gången sedan pandemins intåg. Detta blir dessutom en riktigt specialare. Två av regionens mest legendariska DJ’s – Joakim Cosmo & Jespha Galore – tar sig an tre vinylspelare och två mixerbord och levererar fullt ställ hela kvällen.

Joakim Cosmo & Jespha Galore från Helsinborg har i decennier varit en väldigt viktigt spelare i uppbyggandet av den regionala alternativa house- och technoscenen. Som en del av legendariska skivbolaget Börft Records, som är ett välkänt namn nationellt som internationellt, har dom släppt experimentell elektronisk musik i olika format sedan 1987. Med ett fokus på lokala talanger har dom varit en grogrund för många idag etablerade musiker och verkligen satt Skåne på kartan som en viktigt plats för elektronisk musik.

Detta vill ni inte missa — kom och dansa!

ÖPPET: 22.00 — 03.00 / Fri entré innan 24.00 / 120 KR (INGET FÖRKÖP)

Klubb Effekt återkommer med fler kvällar i höst — följ klubben här!

LÖRDAG 23/10

FUGITIVE FAMILIA (LIVE) – HIPHOP & R’N’B KLUBBKVÄLL

Det visionära kollektivet Fugitive Familia består av lokalt baserade artister och producenter. De rör sig fritt inom hiphop- och RnB-spektrumet och levererar allt mellan soulballader till hårda trap bangers med lika stor säkerhet.

Deras sound tar inspiration från pop, jazz, soul och RnB, där deras innovativa beats och ljudlandskap blandas upp med välskrivna texter och välslipade röster. De är redo att ta den svenska hiphop/RnB-scenen med storm och utlovar en kväll utöver det vanliga!

Under sommaren 2020 samlades en grupp artister och producenter från södra delarna av Sverige för en veckolång studiosession i ett hus i skogen i mitten av Sverige. Samma grupp artister bildade senare kollektivet Fugitive Familia, bestående av Elemy, Ambessa, Yigzaw, Gabriel Drew, Jade Litchfield, Nahom, Nanou, Mark Phase, Matteus och Adam Lorentzi.

Före och efter livespelningen håller DJ igång dansgolvet!

Artister på scen: NAHOM, YiGZAW, NANOU, AMBESSA, ELEMY + KABIRI (gäst)

ÖPPET: 21.00 — 02.00 / 100 KR (INGET FÖRKÖP)