JOHNOSSI OCH OSCAR ZIA!

Helgen på Mejeriet bjuder på en av landets absolut bästa liveakter, rockduon Johnossi, som spelat för fullknökat och genomsvettigt Mejeriet flera gånger tidigare. Det vi saknat så under pandemin kommer vi få tillbaka med råge på fredag – än finns det biljetter kvar!

På lördag välkomnar vi skånepågen Oscar Zia som precis innan pandemin gav en väldigt uppskattat konsert på våra stora scen och vi är superglada vi nu kan få uppleva en repris på den festen! Läs mer om veckan nedan!

JOHNOSSI · FRE 29 OKT

Johnossi släppte nya albumet ”Torch // Flame” den 28 februari 2020. Bland annat med sin första låt på svenska. Tanken var att följa upp albumet med en omfattande turné men pandemin satte stopp.

På nya albumet har duon anlitat producenten Pelle Gunnerfeldt (The Hives, Viagra Boys, Refused med flera) vilket resulterat i en mer rå känsla än i föregångaren. I upptakten till arbetet med nya skivan blickade gruppen tillbaka på hur allt började. Det var i en högljudd och upptrissad duell om att ta mest plats, Ossi med trummorna och John med akustiska gitarren. För att ha en chans bli hörd tvingades John till sist koppla in sin gitarr i en förstärkare och det var där som duons originalsound kom till.

Duon har efter senaste albumsläppet hunnit ge ut två nya singlar under hösten, ’Koala Before the Storm’ och ’Something = Nothing’.

Vi är så oehört peppade på att Johnossi’s planerade konsert äntligen kan bli av. Vår stora scen behöver stampas in rejält efter detta långa uppehåll och denna explosiva duo kommer lösa det galant, som alltid.

SUPPORT: PER NORDMARK

Vi må främst känna honom som trummis med Fireside, Kriget, Breach och Christian Kjellvander, för att bara nämna några, eller som mannen bakom en mängd djupgående intervjuer i Nordmark Pod. Men utöver allt annat bedriver Nordmark även en musikalisk solokarriär som smygstartade i fjol med den personliga femspårs-EP:n ”Quiet Room” och som nu växlat upp med senaste två singlarna Nightwatch och You And Me gästad av Jenny Wilson.

BILJETTER

OSCAR ZIA · LÖR 30 OKT

Det är bara precis innan pandemin började som Oscar Zia fyllde ett Mejeriet med sina bitterljuva texter och med en energi som bara Oscar Zia kan förmedla. Nu är det snart dags för publiken att återuppleva känslan från denna magiska kväll.

På scenen, i hörlurarna, på radion eller framför TV-kamerorna. Det är förmodligen i ett eller flera av dessa sammanhang publiken sett Oscar Zia den senaste tiden. För om han inte skriver, spelar in och släpper musik leder han omtyckta radioshower eller rikstäckande TV-program. Oscars senaste uppdrag är bland det största hittills, nästa år axlar han rollen som programledare för Melodifestivalen. Han är en multitalang, och framför allt är han en av våra mest älskade, svenska popröster. I höst är det dags för Oscar Zias andra headlineturné. Senast sålde samtliga datum slut och nu är hungern efter att få svepas in i livemusikens magi större än någonsin. Dessutom får vi höra nya låtar och osläppt material under höstens tre datum.

SUPPORT: HON

Artisten & låtskrivaren HON debuterade i april 2020 med singeln ”Rör mig som du” och har sedan dess bevisat att HON är en av de mest intressanta debutanterna på pophimlen. HON’s låtar har redan över åtta miljoner spelningar på Spotify och HON har på kort tid redan en skara dedikerade fans. Med peppande singlar som ”Bättre nu” och ”Mår så jävla bra” samt träffande ballader som ”20 minuter” och ”Kär i oss” feat. Alex Järvi har HON nått in i folks hjärtan och lagt grunden för vad som kommer bli ett spännande år 2021. HON startade året på topp med att i januari släppa singeln ”Hatar att vara kär” som håller igång pulsen från start till slut. Likt HON’s tidigare singlar har låttexten hög igenkänning och en catchy melodi – man vill både dansa, gråta och hålla med.

BILJETTER