Juldagen på Mejeriet, Fever Ray, Klubb Riff och nya konserter för 2018!

En klubbkväll med ikonstatus i Lund är Juldagen på Mejeriet och i år har vi tillsammans med ”röjkollektivet” Regeringen! satt ihop en helt grym kväll. Karin Dreijers Fever Ray gör sina första sverigespelningar på 7 år och självklart besöks Mejeriet. Klubb Riff är tillbaka den 5 dec med en livespecial som bjuder på ett framträdande av Lovin’ Louetta. Som alltid bjuder vårt program spännande artister från hela världen och från andra sidan atlanten kommer några riktigt bra indierockakter att upptäcka. Hela programmet hittar ni som vanligt här.

 

JULDAGEN PÅ MEJERIET — BEATRICE ELI & !REGERINGEN — 25 DEC
I oändligt många år har Mejeriet gett det alla Lunds unga vill ha när julbord, soffhäng och Kalle är avklarat. Fullknökat dansgolv, liveakter, uteservering med varma kramar och tid att snacka igenom årets succéer, alla är där. I år teamar vi upp med !Regeringen som blivit våra go-to’s när det gäller att styra röjj. Vi oehört peppade på att berätta att vi bjudit in Beatrice Eli som kvällens huvudakt. Utöver Eli kommer !Regeringen stå för ett liveset med en parad av gästspel och DJ-båset kommer såklart gå varmt. Önskelista till tomten: Biljett! 

Läs mer / Facebook event

FEVER RAY — 31 MAR
Efter många års radiotystnad släppte Karin Dreijer (The Knife) och hennes Fever Ray i år ett nytt album betitlat Plunge. Albumet är den perfekta uppföljaren till debuten, och lyckas gång på gång ringa in det som genom åren gjort Fever Ray till en av samtidens mest kompromisslösa och unika konstnärer. De organiska texturerna, ljudexperimenten och den oöverträffade känslan för melodier. Fever Ray gör sina första spelningar på svensk mark sedan 2010 och vi är så sjukt peppade att vi på Mejeriet får välkomna en av samtidens mest progressiva artister. Senast Dreijer besökte Mejeriet med sitt The Knife lämnades ingen oberörd och detta är än idag många av våra besökares absoluta favoritkonsert. Biljetter släpps den 17 november. 

Läs mer / Facebook event

KLUBB RIFF Livespecial med Lovin’ Louetta + förmingel med käk — 5 JAN 
Nu ställer vi med stor trettondagsaftonsfest igen! På scen har vi landets nya souldrottning Loulou ”Louletta” Lamotte med sitt hårdsvängande band Lovin´ Louletta (På scen 21.30). De tolkar både nya och gamla klassiker blandat med lite eget material. 

Loulou själv hälsar: ”Vi kör en blandning av mina egna låtar på engelska som vi arrangerat om,
blandat med covers på old school Soul Funk RnB av Etta James, Chaka Khan, Aretha Franklin, Gladys Knight, Nina Simone, Meters med flera. Allt svänger så att det svartnar för ögonen!”

Självklart spinner vår DJ sköna låtar att dansa loss till, både före och efter konserten och för dig som vill ha en helkväll och minga/förfesta i Mejeriets bar erbjuder vi en stor delitallrik att bottna med.

Läs mer / Facebook event

NYA KONSERTER FÖR VÅREN 2018

Vi har redan nu börjat släppa lite konserter för nästa år och här ärnågra riktigt bra akter vi vill slå ett extra slag för:

PANDA DA PANDA — 10 MAR
Artist, låtskrivare, producent, videokonstnär och känd för sina vilda scenshower. Panda Da Panda, artist-alias för Thibo Girardon, har sedan sitt debutalbum Flaoua Paoua, fängslat en publik långt utanför de skånska slätterna. Panda Da Pandas genre är på många vis oklar, då Thibo Girardon gör den musiken han känner för just för tillfället. Men att det blir dansant och explosivt utöver dom känsliga stunder på spelningarna e att lova.

Läs mer / Facebook event

SARAH KLANG — 23 MAR
Bara tre låtar in i karriären har den stora rösten och det smärtande hjärtat redan öppnat tårkanalerna hos lyssnare världen över – musik att leva i och leva med. Berättelser att känna med och känna igen sig i. I februari 2018 släpps Sarahs debutalbum ”Love In The Milky Way”, men redan den 24:e november finns en ny singel, ”Lover”, ute – en låt som visar ännu en sida av en djupt fascinerande artist. Missa inte ett av 2018 stora genombrott på Mejeriet den 23 mars.

Läs mer / Facebook event

MISS LI — 7 APR
Efter fyra singelsläpp, en bejublad sommarturné, ett omskrivet dopp i Skellefteälven och ett rykande färskt albumsläpp är det nu klart att Miss Li ger sig ut på turné under våren 2018 och turnépremiären sker på Mejeriet den 7 april.

Läs mer / Facebook event