Lunchpremiär, stor 30-årsfest och ny genre!

Snart kan du besöka Mejeriet dagtid, varje dag! Från den 4:e september börjar vi servera luncher och öppnar upp huset ännu mer. Ert kulturhus fyller 30 år och detta firar vi hela året men i september firar vi lite extra med en stor 30-års fest och du är bjuden! Klassisk musik är kanske inte det man förknippar med vårt scenprogram fram tills nu – i samarbete med Lunds Kammarmusiksällskap nu presenterar The Black Box, kammarmusik i klubbmiljö!
__________________________

LUNCH PÅ MEJERIET / START MÅND 4 SEPT
Stor del av vår publik och vi som jobbar med Mejeriet har haft dagsöppet på önskelistan länge och äntligen kan vi meddela att vi nu ser fram emot att ha fullt hus även dagtid.
Mejeriets själ och innehåll spretar och ger utrymme för förändring och kreativitet. Vi samarbetar lokalt och internationellt men alltid med kvalité och kärlek för det vi gör. Precis så är konceptet bakom den mat vi serverar. Internationella smaker ena dagen och lokalt den andra. Vad du äter första veckan hittar du här!

Lunchen håller öppet måndag – fredag, kl 11.30-14.30 och det går att boka bord.

__________________________

MEJERIETS STORA 30-ÅRS FEST / LÖR 30 SEPT / 21.00-03.00
Mejeriet föddes ur visionen om ett sprakande, kreativt och inkluderande kulturhus. Vi drivs av kärlek till musik, teater, film och ett brinnande engagemang för att uppleva och göra kultur. Det var så vi blev till och det är så vi fortsätter att existera. Utan dig finns vi inte. Nu firar vi våra 30 år med dig och klär in hela Mejeriet i festskrud för att fira på det sätt vi gillar mest, en hela-huset-fest!
Favoriterna Diskoteka Yugostyle återuppstår och vi minns det yugo-trance-disco-kaos vi festat till på Mejeriet för några år sedan. Gamla husgudinnorna Go For The Blondes tvättar sina CD-skivor och tar oss tillbaka till svettiga sommarklubbar. Jazzen som står stadigt i vår gamla mjölkfabrik överraskar. Hemliga replokaler öppnar sina dörrar. Lundasonen Paul Rey som åkte över atlanten och teamade upp med Snoop Dogg är hemma. Vindla String Quartet låter nya ”klassiska” samarbeten får testa sina vingar. Husets nya festprissar Regeringen! dyker upp och Bob Hund älskar vi, så dom ringde vi, dom är också med på ett hörn!  Ja inte så mycket att orda om, kom och fira med ditt kulturhus!

LÄS MER!  /  FACEBOOK-EVENT 

Vårt 30-års firande stöds av Crafoordska Stiftelsen och Sparbanksstiftelsen Finn

___________________________

THE BLACK BOX – KAMMARMUSIK I KLUBBMILJÖ
Vi flyttar in kammarmusiken i nya rum! Lunds Kammarmusiksällskap och Mejeriet presenterar The Black Box där ni möter kammarmusik i klubbmiljö. Söndagskvällar i höst/vår har du möjlighet att möta musiker av världsklass i Mejeriets stora konsertsal. Den musik som spelas är “klassisk”, vilket inte innebär något annat än att den haft kvaliteter som gjort att den stått sig under mycket lång tid. Den är med andra ord så pass bra att ingen generation får missa den. Därför arrangerar vi nu en konsertserie med fem olikartade ensembler, som valts i tron om att de kan nå ut till unga lyssnare.

– Sönd 8/10 – Marménkvartetten
– Sönd 12/11 – Vindla String Quartet

LÄS MER!  / FACEBOOK-EVENT (8/10)

The Black Box stöds av Crafoordska Stiftelsen