Catering & Menyer
Kvällsmeny under arrangemang
Under våra arrangemang på Mejeriet under höst/vinter/vår så erbjuder vi en varierande meny baserad på råvaror i säsong just då. Menyn består av två huvudrätter, varav en alltid är vegetarisk, samt ett varierande utbud av smårätter. Uppdaterad meny och bilder finner ni här nedan och på vår Instagram. En del arrangemang har specialmenyer och ibland erbjuds det mat via förköp, du hittar denna information under respektive arrangemang i programmet. Vid arrangemang har baren alltid öppet och erbjuder ett stort utbud av öl, vin, drinkar samt alkoholfria alternativ. För frågor kring menyn, allergier eller liknande så skicka gärna ett mail till oss på bokabord@kulturmejeriet.se.
Meny JANUARI
Lamm från Gotland
Potatis från vinslöv · Rotselleri · Granatäpplegelé · Skysås · Persilja · Sumak lök · Gurka
230:-
Bräserad vitkål
Gröna linser · Vindruvor · Ras el hanout · Rödlök · Labneh · Koriander
180:-
Smått
Filo · Rödbeta · Getost
90:-
Gravad ryggbiff · Mynta · Rädisa · Rödlök · Senapsfrön · Sesam Focaccia
120:-
Potatis från vinslöv slungad i za’atar
90:-
Pickles
60:-
Sesam focaccia · Vispat smör
50:-
Sött
Äpple · Enbär · Råkräm
70:-
Catering
Mejeriets restaurang erbjuder catering till din privata fest, din konferens eller event. Vår grundmeny är ’Meze På Skånska’ – Ett gäng smårätter med rötterna runt medelhavet, i en nytolkning där svenska råvaror och smaker får lov att stå i centrum. Vi köper alltid svenskt kött och har själva småskaliga odlingar som växer och blir större för varje år som går. Vår ambition är att använda de resurser och råvaror som finns nära till hands.
Är ni stora sällskap är vi öppna för att titta på specialmenyer efter era önskemål. Vi tar emot era förfrågningar på catering@kulturmejeriet.se.
Catering för högtider
När det nalkas högtid finns Mejeriet alltid behjälpliga med god mat till dig och dina gäster. Dessa menyer är skapade för tillfället, men med Mejeriets egna touch. Alla menyer kan bokas via catering@kulturmejeriet.se.
JULBORD
Minimum för 4 personer. Beställ senast 18/12. Pris per person: 445 kr
Vörtfocaccia
Fröknäcke
Vispat smör
Grov skånsk senap
Västerbotten, ädelost & brie
Rostbiff med nejlika & kanel
Bresaola
Rödlöksmarmelad
Fikonkompott
Kokt ägg med aubergine & tahini
Grönkål med rostade betor & apelsin
Husets 3 egna sillinläggningar (Aleppo Chili & lime / Sumaklök / Dill & fänkål)
Auberginesvill
Gravad lax med sumak & dill
Varmrökt lax med peppar & korianderfrö
Västerbottenpaj
Smörstekt spetskål med tahini
Köfte på nöt & lamm
Whiskey marinerade revben från ekeby med sju kryddor
Morotskaka med pepparkakskryddor & brynt smör frosting
Nyårsmeny
Beställ senast 27/12. Pris per person: 500 kr
Upphämtning 30/12 mellan kl. 16-20
Allätaren
Laxroulad med sumak lök, sesam & löjrom
Bräserat gotländskt lammlägg i rödvinssky
Pommes Anna med za’atar
Rostad rotselleripuré
Schalotten och persiljesallad med granatäpple
Dekadent chokladfondant med arrak & marinerade bär
Vego
Saltbakad rödbeta med getost, timjan och pinjenötter
Smörstekt kejsarhatt
Vitvinssås på jordärtskocka spräckt med aleppo chiliolja
Pommes Anna med za’atar
Schalotten och persiljesallad med granatäpple
Dekadent chokladfondant med arrak & marinerade bär