Catering & Menyer

Featured

Kvällsmeny under arrangemang

Under våra arrangemang på Mejeriet under höst/vinter/vår så erbjuder vi en varierande meny baserad på råvaror i säsong just då. Menyn består av två huvudrätter, varav en alltid är vegetarisk, samt ett varierande utbud av smårätter. Uppdaterad meny och bilder finner ni här nedan och på vår Instagram. En del arrangemang har specialmenyer och ibland erbjuds det mat via förköp, du hittar denna information under respektive arrangemang i programmet. Vid arrangemang har baren alltid öppet och erbjuder ett stort utbud av öl, vin, drinkar samt alkoholfria alternativ. För frågor kring menyn, allergier eller liknande så skicka gärna ett mail till oss på bokabord@kulturmejeriet.se.

Meny JANUARI

Lamm från Gotland

Potatis från vinslöv · Rotselleri · Granatäpplegelé · Skysås · Persilja · Sumak lök · Gurka

230:-

Bräserad vitkål

Gröna linser · Vindruvor · Ras el hanout · Rödlök · Labneh · Koriander

180:-

Smått

Filo · Rödbeta · Getost

90:-

Gravad ryggbiff · Mynta · Rädisa · Rödlök · Senapsfrön · Sesam Focaccia

120:-

Potatis från vinslöv slungad i za’atar 

90:-

Pickles 

60:-

Sesam focaccia · Vispat smör
50:-

Sött
Äpple · Enbär · Råkräm

70:-

 

Catering

Mejeriets restaurang erbjuder catering till din privata fest, din konferens eller event. Vår grundmeny är ’Meze På Skånska’ – Ett gäng smårätter med rötterna runt medelhavet, i en nytolkning där svenska råvaror och smaker får lov att stå i centrum. Vi köper alltid svenskt kött och har själva småskaliga odlingar som växer och blir större för varje år som går. Vår ambition är att använda de resurser och råvaror som finns nära till hands.

Är ni stora sällskap är vi öppna för att titta på specialmenyer efter era önskemål. Vi tar emot era förfrågningar på

Catering för högtider

När det nalkas högtid finns Mejeriet alltid behjälpliga med god mat till dig och dina gäster. Dessa menyer är skapade för tillfället, men med Mejeriets egna touch. Alla menyer kan bokas via

JULBORD

Minimum för 4 personer. Beställ senast 18/12. Pris per person: 445 kr

Vörtfocaccia

Fröknäcke

Vispat smör

Grov skånsk senap

Västerbotten, ädelost & brie

Rostbiff med nejlika & kanel

Bresaola

Rödlöksmarmelad

Fikonkompott

Kokt ägg med aubergine & tahini

Grönkål med rostade betor & apelsin

Husets 3 egna sillinläggningar (Aleppo Chili & lime / Sumaklök / Dill & fänkål)
Auberginesvill

Gravad lax med sumak & dill

Varmrökt lax med peppar & korianderfrö

Västerbottenpaj

Smörstekt spetskål med tahini

Köfte på nöt & lamm

Whiskey marinerade revben från ekeby med sju kryddor

Morotskaka med pepparkakskryddor & brynt smör frosting

Nyårsmeny

Beställ senast 27/12. Pris per person: 500 kr

Upphämtning 30/12 mellan kl. 16-20

Allätaren

Laxroulad med sumak lök, sesam & löjrom

Bräserat gotländskt lammlägg i rödvinssky
Pommes Anna med za’atar
Rostad rotselleripuré
Schalotten och persiljesallad med granatäpple

Dekadent chokladfondant med arrak & marinerade bär

 

Vego

Saltbakad rödbeta med getost, timjan och pinjenötter 

Smörstekt kejsarhatt
Vitvinssås på jordärtskocka spräckt med aleppo chiliolja

Pommes Anna med za’atar

Schalotten och persiljesallad med granatäpple

Dekadent chokladfondant med arrak & marinerade bär