Megakonsert: Tre av Syriens främsta musiker möter jazz, funk & elektronika

På lördag, den 25 februari, äger ett fullständigt överväldigande möte mellan jazz, funk, elektronika och den traditionella Mellanöstern rum på Mejeriet. Det blir en megakonsert med nära fyrtio musiker på scen, då tre av Syriens främsta musiker Maher Mahmoud, Moslem Rahal och Jehad Jazbeh spelar tillsammans med Blood Sweat Drum + Bass Big Band och Randers Kammerensemble.

Faktum är att det skulle varit ytterligare en musiker från Syrien med i orkestern – Essam Rafea. Men eftersom han bor i USA kan han inte ta risken att inte kunna återvända. Där ser vi hur den Trumpska politiken direkt påverkar kulturlivet i Lund. Här får han iallafall vara med på bilden.

Blood Sweat Drum + Bass Big Band är ett av Europas roligaste och mest galet svängiga storband som har lyckats förnya vad big band music kan vara. Bandet har nu slagit sig samman med Randers kammarorkester och utvidgat musiken med att också samarbeta med Maher Mahmoud, Moslem Rahal och Jehad Jazbeh som är tre av Syriens främsta solister och musikskapare.

Denna megakonsert har haft stor succé i Europa och vi är stolta över att den nu också bokstavligen ska fylla vår scen. Kom och upplev något du aldrig tidigare varit med om!

Varmt välkommen!

Ditt kulturhus Mejeriet