Musikhjälpen, Juldagen & 2019

AVSLUTA 2018 PÅ TOPP

Engagemanget är stort inför Musikhjälpen som drar igång på måndag 10/12 och veckan är fullspäckad med evenemang! Humorfalangen kör en bonuskväll och Pechakucha gör musikhjälpen-special. Doc Lounge Lund avslutar säsongen med en stark dokumentär om bodybuilding för transpersoner. Juldagen – årest största klubbhändelse – närmar sig med stormsteg och 2018 lider mot sitt slut. 2019 tror vi kommer bli minst lika bra och vi kan se fram emot flera grymma akter – bland annat senaste släppet Silvana Imam.

 

MUSIKHJÄLPEN

Nu på måndag den 10 december drar Musikhjälpen igång på stortorget i Lund! Mejeriet är med och anordnar invigningsceremonin då det blir konsert med Chimurenga, Ayla, Eka Scratch, Djurparken och Dirty Jens. Kom och hälsa programledarna välkomna till buren och kicka igång veckan!

tisdagen är det säsongsavslutning för Doc Lounge med filmen ”Man Made”. Efter filmen uppträder malmöbandet Junk River som spelar queer folk. Läs mer längre ner.

onsdag är det tredje gången PechaKucha Night besöker Mejeriet och nu kör dem Musikhjälpen-special för att samla in pengar till Musikhjälpen. PechaKucha är ett unikt japanskt koncept med kreativa korta presentationer. Du kommer få en inblick i ett vitt spektrum av intressanta ämnen.

Under torsdagkvällen kör Humorfalangen en bonuskväll då alla pengar går direkt till Musikhjälpen. På scen denna afton kommer ni se Petrina Solange, Christoffer Fernis, Jonas Helgesson, Julia Roos, Erik Brengdahl + flera komiker som kan dyka upp…

Lördagskonserten med Markus Krunegård ser många fram emot då kungen av Peking äntligen kommer till Lund och spelar för ett slutsålt Mejeriet. Vi hoppas få höra många låtar från nya albumet och självklart några gamla godingar också.

Veckan avslutas som vanligt med god söndagsbrunch i Mejeriets restaurang. Passa gärna på att bidra till vår julklappsinsamling till barnfamiljer i Lund som har det svårt ekonomiskt. Lämna en inslagen klapp under granen med en liten lapp om vem den kan tänkas passa till. Du kan lämna klappar mellan den 8-17 december när vi har öppet för lunch och brunch.

Mejeriets Musikhjältar – bidra till vår bössa
Mejeriet har skapat en insamling till Musikhjälpen och för allas rätt att funka olika! Bössan heter Mejeriets Musikhjältar och vi hoppas du vill vara med och bidra. Klicka här så kommer du till bössan!

 

LITE NYTT UR PROGRAMET…

December handlar som sagt mycket om Musikhjälpen-veckan, Markus Krunegård besöker oss och vi avslutar året med det stora firandet på juldagen. Vad händer sen då?

Klubb Riff
Klubb Riff föddes ur en fest trettonafton för snart 9 år sedan. Sedan dess har den blivit en institution i Lunds nöjesliv för vuxna. Så det passar väl bra att starta nya året med trettonaftonsfirande den 4 januari (en dag för tidigt) och en live-special med klubb Riff. Denna kväll dansar vi till suveräna bandet Six on the floor varvat med hits ur högtalarna.

Leifur James (uk)
Multi-instrumentalisten Leifur James kommer till Mejeriet den 20 februari. Med sitt ambienta sound leker han med spänningarna mellan strukturerad intensitet och nästan total tystnad. En nyskapande artist vi ser mycker fram emot att välkomna till Lund!

Silvana Imam – Helig Moder Tour
Silvana Imam behöver knappast någon introduktion vid det här laget efter hon brakade in på scenen och kammade hem alla tänkbara priser för några år sedan. Sedan dess har hon etablerat sig som en av landets absolut främsta hiphop-akter. Den 13e april kommer hon tillbaka till Mejeriet för att riva huset igen!

Håll utkik
Denna vecka släpper vi två ytterligare akter, så håll utkik!

Reminder…
I förra brevet skrev vi om Khruangbin (29/1), Caesars (8/2) och Emil Jensen (1-2/3). Det finns alltså många fina konsertbiljetter att önska sig i julkapp!

 

 

FIRA JUL MED FAMILJEN

I oändligt många år har Mejeriet gett det alla Lunds unga vill ha när julbord, soffhäng och Kalle är avklarat. Fullknökat dansgolv, liveakter, uteservering med varma kramar och tid att snacka igenom årets succéer, alla är där. Vi oehört peppade på att berätta att vi slog på stora trumman och bjöd in Familjen som kvällens huvudakt på stora scen. Zandy (från !Regeringen) gör ett maxat framträdande och DJ-duon Camipewpewpew (GBG) & Champagnemammis (So&such) sluter upp tillsammans i DJ-båset. Vi tror på den bästa Juldagfesten på årtionden!

 

DOC LOUNGE LUND

Tisdag den 11 december är det säsongsavslutning för höstens Doc Lounge Lund. Sista filmen ut är den starka dokumentären Man Made då vi får följa fyra av de deltagande och deras förberedelser inför Trans FitCon, världens enda bodybuildingtävling för transpersoner. Men filmen handlar inte bara om träning och tävling. Man Made är en stark film som ger inblick i fyra transpersoners liv, kamp, vinster och öden och belyser teman som kön, maskulinitet, mänsklighet och kärlek. För männen i Man Made handlar det inte om att vinna, det handlar om att bli sedda.

Restaurangen håller även öppet med mat & dryck.

 

ÄTA PÅ MEJERIET

Vår mysiga restaurang fortsätter att ta emot hungriga besökare nästan alla dagar i veckan. LUNCH på vardagar 11.30-14.30 & SÖNDAGSBRUNCH varje söndag 11.00-15.00.

Menyer och Bordsbokning hittar ni här!