Mycket att se fram emot på Mejeriet!

Halvvägs in i november och med december inför oss kan vi konstatera att även om konserterna varit på topp har vi mycket att se fram emot. Några av Sveriges största akter besöker oss snart – Tove Styrke, Markus Krunegård, Familjen – och föresten har ni listat ut gåtan om Las Rebecas? Förutom detta har vårens program börjat släppas och fler släpp ska det bli. Som få har missat kommer Musikhjälpen i år att arrangeras i Lund och självklart vill vi på Mejeriet vara med och bidra!

 

 

UNDERGROUND SLUT FÖR SÄSONGEN

Jazzklubben underground har haft ett fullspäckat schema och det har varit en riktig toppen-höst. Vi ser mycket fram emot kommande säsong!

Undergrounds artonde säsong är tillända och höstens konserter var mer välbesökta än någonsin! Jag vill tacka den fantastiska, nyfikna och kärleksfulla publiken samt de underbara och våghalsiga musikerna som uppträdde.” – Mathias Landæus

 

MUSIKHJÄLPEN-VECKAN

Måndagen den 10 december drar Sveriges Radios Musikhjälpen igång på stortorget i Lund – som såklart ska invigas på storslaget vis! Mejeriet är med och anordnar invigningsceremonin då ni kan komma och hälsa programledarna välkomna till glasburen medan ni dansar och sjunger med till konsert med Chimurenga, Ayla, Eka Scratch, Djurparken och Dirty Jens.

Under veckan kommer det hända flera spännande grejer på Mejeriet. På tisdagen 11 december kör Doc Lounge sin sista visning för säsongen med filmen ”Man Made”.

På onsdagen är PechaKucha Night tillbaka med Musikhjälpen-special och kommer samla in pengar i en egen bössa.

Under torsdagkvällen har Humorfalangen lovat bjuda på en överaskning, vad det blir återstår att se…

Lördag den 15 december kommer Markus Krunegård äntligen till Lund och spelar för ett nästan slutsålt Mejeriet (finns ett fåtal biljetter kvar i skrivande stund). Med efterlängtad ny musik i form av albumet ”I huvet på en idiot, i en bar, på en Ö, i ett hav, på en Ö, i en bar, i huvet på en idiot” har Krunegård rest ribban snäppet högre och vi kan förvänta oss en minnesvärd konsert.

Vi har skapat en insamling till Musikhjälpen för allas rätt att funka olika! Bössan heter Mejeriets Musikhjältar och vi hoppas du vill vara med och bidra. Så håll utkik efter mer info om detta!

NÅGRA GLIMMTAR UR PROGRAMET

PLEKTRUM – JOYCE MORENO (BRA)

Lördag den 24 november kommer världsartisten Jocye Moreno till klubb Plektrum för sitt enda framträdande i Sverige. Brasilianskan firar 50-års jubileum som sångerska/kompositör/gitarrist med Europa-turné! Joyce har under sina år släppt hundratals låtar och erhållit en gedigen skara entusiaster. Restaurangen serverar ett urval av varma och kalla rätter och en rejäl brunchtallrik för dom som tagit sovmorgon! Läs mer på vår hemsida.

TOVE STYRKE

Efter flitigt turnerande runtom i världen är det nu äntligen dags för vår internationella stjärna Tove Styrke att komma hem – med sitt hyllade album Sway i bagaget – och göra flera konserter runtom i Sverige och Norden i höst och såklart kommer hon till ert eget kulturhus den 30 november! Som support har Tove med vår gemensamma favorit GRANT, som imponerat Mejeriets publik tidigare i år.

DUCKWRTH (US)

South Central Los Angeles har fostrat mer musikalisk talang än de flesta andra områden. Den gränskorsande rapparen Duckwrth är den senaste i raden. Nu kommer han äntligen till Lund och du har chansen att se en av framtidens stora hiphop-stjärnor! Med ena benet i undergrunden och det andra på mainstream-listorna står han på gränsen till genombrottet.

JULDAGEN MED FAMILJEN

I vanlig ordning så ställer vi till med megafest på juldagen i år igen! Den här gången med självaste Familjen live på scen. Familjen började sin resa i Hässleholm, fortsatte sedan till Fårö och Stockholm, där Familjen färdigställde sitt fjärde album ”Kom”. Vänner och ovänner har bidragit till att den hyllade elektroniska popartisten gjort comeback under valåret 2018. Det här är omaskerat, allvarligt och på riktigt. Missa inte då Familjen, den eviga kollegan Andreas Tilliander och gängets livetrummis Per Nordmark på nytt sätter dansgolv i brand med sina furiösa livespelningar. Fler inbjudna DJ’s ser såklart till att dansen fortsätter lång in i natten.

 

ATT SE FRAM EMOT 2019

Vårens program börjar forma sig och vi har flera släpp att se fram emot. Redan nu kan vi presentera den hypade akten Khruangbin (US) som blandar thaifunk med surfrock och har med sitt rika sound skapat något alldeles eget. De har öppnat för akter som Father John Misty, Tycho och Massive Attack. Den 29 januari ser ni dem på Mejeriet.

Caesars tar över scenen den 8 februari då dem är tillbaka med en efterlängtad turné! Nu kan vi äntligen få dansa till världshiten ”Jerk It Out” och sjunga med i låtar från klassiska album som Youth is Wasted on the Young (som firar 20 års jubileum) och Love for the Streets.

Poet, musiker, miljö-hjälte och så mycket mer! Emil Jensen är aktuell med stor Sverige-turné och gör hela två föreställnignar i Lund. Den 1 & 2 mars spelar han ”En Gemensam Galning” på Lunds Stadsteater, där låtskatten varvas med personliga mellansnack, komik och allvar, i en helt egen blandning.

INNOVATIVA UNGDOMAR RÄDDAR VÄRLDEN

Filmklubben Doc Lounge anordnar spännande visningar av intressanta kvalitetsdokumentärer och ser till att det alltid finns något extra att uppleva. Nästa visning, Inventing Tomorrow, visas i samarbete med Förening för utvecklingsstudier (FUF Lund), Ingenjörer utan gränser Lund och Vattenhallen. Då kan ni se fram emot spännande experiment och ett intressant seminarium! Restaurangen håller även öppet med mat & dryck.

Du kan läsa mer om Doc Lounge-visningar här: Inventing Tomorrow 27/11 – Man Made 11/12