Ny nattklubb, indie-biljetten du måste ha och Oscarsnominerad film.

MEJERIET PEPPAR INFÖR VÅREN


Mejeriet presenterar klubb EFFEKT – lördagar under mars till juni – ett koncept vi tror Lund längtat efter! Vi firar som vanligt Internationella Kvinnodagen, i år med fantastiska Aurelia Dey på scen.
Den närmsta tiden har du chans att se många spännande indieakter – särskilt med den förmånliga indie-biljetten. Våren lovar mer spännande dokumentärfilm när vi nu släpper programmet för Doc Lounge Lund.

 

 

NY NATTKLUBBEFFEKT

Äntligen kan vi berätta om den efterlängtade nattklubben vi tror Lund längtat efter! Klubb Effekt kommer lyfta fram elektronisk musik och eftersträva mångfald, där varje session är en unik upplevelse – vilket innebär att du kommer att få något annorlunda varje gång med en variation i musikstilar, DJs och artister. Allt från internationella superstjärnor från ex Detroit, Johannesburg, Berlin och London till dina lokala hjältar bosatta i Skåne. Du kan förvänta dig DJs och liveshower inom allt från house, techno, bass till kwaito, kuduro, baile-funk och hip-hop. Programmet rullar lördagar mellan mars och juni – premiär 9 mars med Studio Barnhus.

Facebook-eventet hittar du här!

INTERNATIONELLA KVINNODAGEN MED AURELIA DEY

Den internationella kvinnodagen, 8 mars, har vi de senaste åren uppmärksammat på Mejeriet med samtal och musik. I år tar Aurelia Dey plats på scen med sin sin enorma karaktär och kaxiga röst. Aurelia Dey kommer direkt från dancehall och afrobeat använder musiken som en plattform för att ge den afropéiska jämställdhets- och antirasism-rörelsen en plats i strålkastarljuset. Det blir även spännande panelsamtal och lunchteater – håll utkik på våra sociala medier för mer information snart!

 

 

ETT INDIE-FAN?

Vi släpper snart den perfekta biljetten till dig som älskar indie-musik och att gå på konserter. Du kommer kunna se hela 6 konserter för endast 480 kronor! Det gäller ett begränsat antal biljetter som släpps inom kort – håll utkik i respektive evenemang för biljett-länk. Biljetten gäller till konserterna: [ingenting], Avantgardet, Papercuts, Febueder, Vivii och Schultz & Forever.

 

[INGENTING] – 1 MAR
Aktuella med albumet #STXLM gör [ingenting] en intim klubbspelning på Mejeriet den 1 mars. Christopher Sander har sagt om nya skivan att de ville göra en intressant och annorlunda popskiva, vilket de lyckats med. Med en blandad repertoar av gamla och nya låtar kan vi dansa till ”Förgätmigej” och sjunga allsång till ”Dina händer är fulla av blommor”. Biljetter här!

 

AVANTGARDET – 14 MAR
På drygt två år har Avantgardet gått från att vara helt okända killar till att bli ett av Sveriges mest hyllade, omtalade och älskade band, både på skiva och live. Bandets sångare och låtskrivare Rasmus Arvidsson skriver självutlämnande texter som utmärks främst av ögonblicksskildringar och socialrealism, något som varit en stor del av även bandets senaste utgivning – ”Alla känner apan”. Den 14 mars har du chansen att se dem på mejeriet!

 

PAPERCUTS (US) – 17 MAR
Papercuts är artistkonceptet med den San Francisco / Los Angeles-baserade låtskrivaren och producenten Jason Quever. Efter ett kort uppehåll för att fokusera på produktionen med band som Beach House och Cass Mccombs, återkom Papercuts i höstas med sitt 6: e album ”Parallel Universe Blues”. Han har ett sound som är intimt och nära och albumet innehåller flera melodiska pärlor för sena nätter och regniga dagar.

 

FEBUEDER (UK) – 4 APR
Febueder är en alternativ indie-duo från Ascot, England, som består av sångaren och multi-instrumentalisten Kieran Godfrey och percussionisten Samuel Keysell. Med sin progressiva inställning till rytm och melodi är de en av de mest intressanta akter att hålla koll på just nu. Lyssna in dig på EPn ”All a Hoax” och se dem live på Mejeriet den 4 april.

 

VIVII – 18 APR
Med euforiska och sfäriska ljudbilder har trion ViVii klivit in som ett av landets mest spännande nya poptillskott. Musiken består av en fond luftiga gitarrer och varma esoteriska röster som gestaltar popmusikens mest glittriga och soldränkta hav. Texterna handlar ofta om kärlekshistorier.

 

SCHULTZ & FOREVER (DK) – 26 APR
Den Köpenhamnsbaserade akten Schultz & Forever släppte 2018 albumet Grand Guignol som är en intim uppgörelse med Jonathan Schultz förflutna. Teman berör religion, sexualitet, vetenskap och kultur. Trots de mörka texterna så är ljudbilden lättsam och märkligt positiv – och dessutom med Jonathans teatraliska sätt att framföra låtarna så har man en helhet som känns väldigt unik för en ung artist idag. Musiken spänner mellan singer/songwriter ballader och riktiga glam-rock anthems som påminner om giganter från skiftet vid 70/80-talen.

HUMORFALANGEN

I tisdags hade humorfalangen säsongspremiär och bjöd som vanligt på många skratt och leenden. Med fyra kvällar kvar har ni chansen att se komiker som Robin Paulson, Elin Almén och Al Pitcher.

Nästa kväll är den 19 februari och då kommer bland andra Simon Garshasebi och Emma Hanson Löfgren. Simon har vi under 2018 sett i humorserien “Laxbralla” och dessförinnan i “Hur svårt kan det va?”. Han har kört stand-up på de flesta klubbarna i landet och släpper regelbundet sketcher på Youtube och Instagram. Malmö-komikern Emma bjuder på fyndiga observationer och en charmig bitterhet mot sin omgivning skapar hon glädje på scen. Som skådespelare gillar hon även att agera på scen och utmana sig själv till att spränga sin ”comfortzone”. Ni kan förvänta er skämt om att vara en hårt arbetande kulturarbetare samt mamma som pendlar mellan djup självtvivel och hybris. Samt skämt om dryga snubbar!

Ha full koll på Humorfalangen genom att klicka i ”intresserad” i evenemanget på Facebook – här!

PREMIÄR MED OSCARSNOMINERADE ’MINDING THE GAP’

På säsongspremiären den 28 februari visar vi Oscarsnominerade filmen Minding the Gap! Det är en film om skate, vänskap och behovet av att fly. Vi får möta tre unga män från en amerikansk småstad som tvingas möta vuxenvärlden efter en hård barndom. Filmen utforskar avståndet mellan fäder och söner, balansgången mellan vad som uppfattas som bestraffning eller våldsamma övergrepp. Inte minst skildrar den glappet mellan barndom och att bli vuxen.
Den 28 mars ser du ”EXIT: Leaving Extremism Behind” där vi får möta ex-nazister, en före detta jihadist och en person som levt i den våldsamma extrem-vänstern, och det är en närgången berättelse om vad är det som gjort att dessa våldsbejakande personer valt att lämna hatet och våldet bakom sig.
25 april visas ”Sivandivan” om Siv Wennberg, operadivan som kom från ingenstans och gjorde en bejublad debut och kometkarriär. Men hon började motarbetas av etablissemanget och de allt för snäva normerna för hur ett kvinnligt geni fick vara. Karriär dog och idag vet få vem hon är och de som vet vem hon är skrattar åt henne. Men Siv har bidat sin tid, och nu är hon redo för att hämnas på sina belackare.

Du kan läsa mer om Doc Lounge-visningar här:
Minding the Gap 28/2
Exit: Leaving Extremism Behind 28/3
Sivandivan 25/4

ÄT GOTT PÅ MEJERIET

 

LUNCH – Vardagar 11:30 – 15:30

Mejeriets själ och innehåll spretar och ger utrymme för förändring och kreativitet. Vi samarbetar lokalt och internationellt men alltid med kvalité och kärlek för det vi gör. Precis så är konceptet bakom den mat vi serverar. Internationella smaker ena dagen och lokalt den andra. Vad du äter denna veckan hittar du nedan. Här kan du se veckans meny.

 

BRUNCH – Söndagar 11:00 – 15:00

Mejeriets populära söndagsbrunch har mat för alla oavsett om du är vegetarian, vegan eller köttätare.
Ta med vänner, familj och alla som du tycker om och kom. Läs mer här!

Följ @mejerietmatochdryck på Instagram

Ur vårens konsertprogram:
CAESARS – HATER – MAJA JOHANSSON – PAUL REY – LEIFUR JAMES – LES BIG BYRD – [INGENTING]
EMIL JENSEN – AURELIA DEY – STUDIO BARNHUS – BELLA BOO – AVANTGARDET – WAYNE SNOW – SHAKARCHI & STRANÉUS – PAPERCUTS – FLORENCE VALENTIN – ERIK LUNDIN – BRANKO – PEDRO – SO&SUCH
ENA COSOVIC – THIRD WIFE – WILL OF FEW – FEBUEDER – HURULA – JUNIOR BRIELLE – SILVANA IMAM
LADIESLOVEHIPHOP – VIVII – SCHULTZ & FOREVER – CHERRIE – K27 – FATIMA OSMAN
MURAT DAL – MOVITS – LINIKER – KURT VILE
Mer på Mejeriet:
DOC LOUNGE LUND – HUMORFALANGEN – PLEKTRUM JAZZBRUNCHEN PÅ MEJERIET – UNDERGROUND – MUSIKSKOLAN – CUBA SALSA – HEPTOWN – BIOGRAF SÖDRAN (FOLKETS BIO) – MÅNTEATERN

 

WWW.KULTURMEJERIET.SE

Facebook  Instagram