Vi som jobbar på Mejeriet

Vi är många som på olika sätt jobbar för och på Mejeriet. Om du har en fråga så finns det information och du kan kontakta oss här.

Mejeriets kontor


Verksamhetsledare


Fredrik Jönsson


Program


Martin Blomberg


Jakob Svensson


Marcus Lampe


Arrangemang


Ester Gustavsson


Ivy Ofori


Viktor-André Boudassou


Yacob Hirabe


Torbjörn Jonsson


Mats Karpestam


Mejeriet bar och café


Theo Gustafsson


Hanna Nilsson


Erik Helander


Mejeriet Musikskola


Paul Hinz

Mejeriets musiklärare


Kristofer Lidberg har undervisat i gitarr, elgitarr, piano och keyboard hos oss på Mejeriet sedan 1993. Kristoffer har lång erfarenhet som musiker inom en mängd olika genrer och har studerat vid bland annat Malmö Jazz Institut. Några av Kristoffers tidigare elever är Måns Zelmerlöw och Calaisa.


Som elev till Kristoffer får du prova på en mängd olika musikstilar som pop, rock och jazz, men även klassiskt och visor. Gehörs- och ackordspel varvas med noter och improvisation samt musikteori och harmonilära. Ett viktigt inslag är att du som elev i väldigt stor utsträckning kan komma med förslag på material och låtar som du tillsammans med Kristofer ”plankar” och övar in. Det finns även möjlighet att kombinera flera instrument i samma kurs.

Du kan kontakta Kristofer på mail eller telefon: 0707-42 17 80.


Björn Radner är en rutinerad slagverkslärare med över tio års erfarenhet av att undervisa i trummor och slagverk. Han har under sin studietid på Glimåkra Folkhögskola varit i Chicago och studerat gospelmusik. Förutom trumset lär Björn även ut percussion (t.ex congas, bongos, djembe eller timbales). I Björns undervisning får du prova på många olika stilar såsom pop, rock, jazz och funk/hiphop och reggae samt pröva på udda taktarter, latinamerikanska rytmer, tekniker och notläsning. Undervisningen anpassas efter din erfarenhet  och du lär dig genom att spela låtar, komp och teknikövningar.

Du kan kontakta Björn på mail eller telefon: 0765-64 66 21.


Paul Hinz är en mycket eftertraktad basist som spelar i hela Europa, främst inom genrer såsom jazz, blues, rock och pop. Med en utbildning som bland annat innefattar två år på Fridhems Folkhögskola och sedan 5 år på Det Rytmiske Musikkonservatium i Köpenhamn har Paul en gedigen musikalisk kunskapsbas som han delar med sig av i sin undervisning. Paul undervisar på Mejeriet i elbas, kontrabas och gitarr och har flera års erfarenhet av att undervisa både nybörjare och de som spelat länge. Undervisningen lägger fokus på att lära eleverna förstå hur musikens olika byggstenar fungerar och därmed kunna tänka själva och röra sig obehindrat inom alla genrer. Att eleverna har roligt och känner sig inspirerade samtidigt som de lär sig är också viktigt. Paul spelar/har spelat med bland andra Malene Mortensen, Eva Eastwood, Jørgen Emborg, Anders Widmark, Svenne Hedlund, Ebbot Lundberg, Sidsel Storm och Marinens musikkår.

Du kan kontakta Paul på mail eller telefon: 0730-34 68 70.


Sebastian Nordström är frilansande musiker i Malmö/Öresundsregionen och lärare i bas och gitarr. Han har bland annat spelat och framträtt med Jan Lundgren, Anders Bergcrantz och Filip Jers. Sebastian är utbildad instrument- och ensemblepedagog vid Musikhögskolan i Malmö med inriktning mot jazz. Stort fokus ligger på att ge eleven förutsättningar att utvecklas på egen hand.

Du kan kontakta Sebastian på mail eller telefon: 0708-72 84 42.


Andrea Hatanmaa undervisar i sång på Mejeriets musikskola. Hon har en bred kunskapsbas inom olika sångtekniker och har undervisat i sång sedan flera år tillbaka. Hon arbetar främst inom pop/rock/jazz/soul/musikal – genrerna och är av åsikten att vem som helst, oberoende tidigare erfarenhet, kan lära sig sjunga! Andrea undervisar såväl nybörjare som vana sångare.


Andreas musikutbildning sträcker sig långt tillbaka och innefattar bl.a. en musikerutbildning i Finland efterföljd av hennes nuvarande studier till ämneslärare i musik på Musikhögskolan i Malmö. Vid sidan av studierna har Andrea arbetat som frilansmusiker sedan många år tillbaka och har en bred erfarenhet av olika musikaliska sammanhang. För tillfället syns Andrea främst i originalbanden Allra Käraste Syster där hon komponerar musik tillsammans med Ylva Almcrantz och Feivel där hon spelar synthar och sjunger bakgrundsstämmor. Utöver det är hon även en flitigt anlitad solist/körsångare i både live- och inspelningssammanhang. Andrea har turnerat runt om i Sverige och även i Europa.

Du kan kontakta Andrea på mail eller telefon: 0769-02 34 43.


Istvan Gabor har spelat det mesta i musikväg och har sedan unga år turnerat runt om i Europa. Istvan har medverkat på ett stort antal skivor både i Ungern och Sverige och är en mycket uppskattad lärare. Istvans specialitet är att spela och undervisa gehörsbaserat. Stor tonvikt läggs på detta då det har, och har haft, en stor betydelse för utvecklingen av musik i alla genrer – även klassiskt. Just att få elever att våga ta steget ut och verkligen improvisera är en central del av Istvans undervisningsfilosofi. Gehörsspelet varvas med tonbildning, teknik och mer traditionellt notbaserad undervisning. Istvan anpassar lektionerna efter elevens nivå – från nybörjare till avancerad. Undervisar i saxofon, klarinett och tvärflöjt.


Björn Lindberg, lärare i musikproduktion.


André Olofsson, lärare i gitarr.


Mina Kågström, lärare i sång.


Martin Jutéus, lärare i piano.

Mejeriets styrelse


Mejeriets styrelse


Birgitta Persson, ordförande


Mija Toftner, vice ordförande


Mattias Persson, ledamot


Pål Eriksson, ledamot


Måns Katsler, ledamot


Maja Månsson, suppleant


Adele Regnéll, suppleant