Biljetter ute nu!

Adolphson & Falk

I fjol fyllde Adolphson & Falk 50 år som duo och firades med en jubileumsturné och ett nyinspelat album!

ADOLPHSON & FALK

I fjol fyllde Adolphson & Falk 50 år som duo och firades med en jubileumsturné och det nyinspelade albumet 50. Turnén fortsätter under 2019!

Lovorden har haglat över turnén och fansen, som förväntade sig en nostalgitripp, och möttes av duon som aldrig sjungit bättre, en scenshow med visuals som andas både nu och då, Greg FitzPatricks nya arrangemang på de största hitsen och dessutom hans syntkonst som skapat ett helt eget scenspråk. I samband med varje konsert visades också en utställning av syntkonsten signerad FitzPatrick.
En succé. Det visar inte minst slutsålda hus i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Ängelholm och Luleå!

Ett halvt århundrade har de spelat tillsammans. Konserten är en tillbakablick fylld med ett halvt sekel av hits, samarbeten och inte minst historier. Eftersom det är jubileum har de bjudit med deras gamle trotjänare från 80-talet på scen,Greg FitzPatrick, Sveriges okrönte syntkung och pionjär, som var en av de första i landet att både importera och traktera instrumentet.

På 70-talet medverkade Adolphson & Falki Melodifestivalen och var låtskrivare åt bland andraBarbro Hörbergoch Anita Lindblom. Greg FitzPatrickspelade en avgörande roll för duon under 80-talets första hälft då de tillsammans, mer eller mindre, bodde i studion och producerade en mängd låtar som blev Sveriges första och största synthits. Det stora genombrottet kom genom medverkan i Sveriges Radios båda 80-talssatsningar Eldorado med Kjell Alinge och Metropol med Niklas Levy och Ingvar Storm. Vem minns inte Metropolsignaturen som varje fredag inledde helgen och av en skribent kallades för 80-talets nya helgsmålsringning!

"Hardcorefansen är med från start. Allsången går genom varenda låt, med rungande applåder och busvisslingar efteråt. Showen är väl genomtänkt, videoväggen blandas med Greg Fitzpatricks snygga syntkonst och fotografier genom Adolphson & Falks 50-åriga karriär. Både ljudet och ljusshowen ligger perfekt mot deras musik. Hjärnsynapserna går i ett euforiskt lyckorus." – Christina Wernerson Kultursidan.nu

Konserten består av 2 set med 25 min paus.

Du kanske också gillar

2019/11/01

Jenny Wilson – Inställt

Konserten är inställd!

2020/02/21

Jazz på Mejeriet – Tonbruket

Med medlemmar från band som E.S.T., Wildbirds and Peacedrums och The Soundtrack of our Lives.

2019/12/13

Pernilla Andersson

Fira Lucia med musik från Pernilla Andersson när hon ger sig ut på vintervägarna med hyllade albumet ”Vintersånger från Garbo”!