Alba August

Debutanten som tagit landet med storm både som artist och skådis. Med debutalbumet i ryggen drar Alba August nu ut på turné!

Efter ett år av hitsinglar släpper nu Alba August sitt debutalbum ”I Still Hide” som nu följs av en turné i vinter.
Det är få debutanter som kan överglänsa Alba Augusts 2021. Från hennes första tv-framträdande på Guldbaggegalan till ”Framtidens Artist” i P3 och omslaget i Nöjesguiden. Vid sidan av att skriva låtar och spela in albumet har Alba även spelat in tv-serien Knutby där hon har en av huvudrollerna och film.

Ett hektiskt år minst sagt. Mitt i allt som har skett har hon gått in i sig själv och släppt ut precis allt på dessa tio låtar.
– Körer, synthar och okontrollerade trummor har hjälpt mig spegla mina känslor. Hela min resa i att börja göra musik har handlat om att släppa kontrollen. Albumet handlar om sökande efter frihet, om att vara världens blygaste och ensammaste, berättar Alba. Debuten som scenartist skedde under sommaren på festivalen UNITED i Stockholm. Gensvaret från publiken var direkt, sällan har en ny artist gått så rakt in i hjärtat. Framgången ledde till att Alba August blev inbjuden till kreddiga festivalen BY:Larm i Oslo under hösten och även där gjorde hon succé med sin unika scennärvaro. I februari väntar en efterlängtad turné runt om i Sverige. Med nya albumet, hitsinglar och radiofavoriter som ”We’re Not Gonna Make It”, ”Lights”, ”Killing Time” och ”Old Love” är Alba August redo att möta publiken. Den 18 februari kommer hon till Mejeriet!

Du kanske också gillar

2022/02/24

Miriam Bryant

Miriam Bryant startar det nya året med en omfattande Skandinavienturné

2022/02/19

Hurula

Hurula har cementerat sig som en av de viktigaste artisterna i Sverige och mottagit kärlek från både kritiker och lyssnare!