Algiers (us) – FRAMFLYTTAT

Support: Aux Animaux
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

På grund av osäkerheten med Coronaviruset så måste vi flytta konserten med Algiers på Mejeriet till våren 2021. Det nya datumet blir den 6 februari 2021, alla köpta biljetter gäller till det nya datumet.

Gospel möter postpunk, det är en kombination vi knappt hört sedan Birthday Party och The Gun Club härjade som värst på 80-talet. Men med Algiers får vi äntligen ställa den gyllene frågan igen, är detta ett industriband som spelar gospel eller är det ett gospelband som spelar industri? Med sitt självbetitlade debutalbum stegade Algiers rakt in i musikens finrum år 2015, och befäste den platsen med på råge på deras storstilade uppföljare "The Underside of Power".

Efter två år av oavbrutet turnerande är bandet nu äntligen tillbaka med nytt album. “There is No Year” omfattar framtidsinriktad post-punk; R&B från Atlantas hjärta, där de började; till industriella ljudlandskap à la 4AD-erans Scott Walker eller Iggy & Bowies Berlin-period; till något som skulle kunna tänkas en blandning av Marvin Gaye och Fever Ray. Rytmsektionen av Ryan Mahan och Matt Tong (f.d. Bloc Party) rör sig fram och tillbaka mellan smittsam galenskap till sci-fi-soundtracks, till feberdrömmar om storband, men som alltid sömlöst synkroniserar en tydlig kontinuitet.

Support: Aux Animaux
https://auxanimaux.bandcamp.com

Du kanske också gillar