Ambrose Akinmusire Quartet

Dagens vinyl-DJ – Dag Sandahl
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Klubb Plektrum

Klubb Plektrum är en del av "Jazz på Mejeriet" och sedan 1973 en viktigt del av Lunds musikliv! Högklassig Jazz med både internationella stornamn och lokala favoriter bjuds från scenen. Från Mejeriets bar och restaurang bjuds ett varierat urval av goda rätter!

Ambrose Akinmusire Quartet (US)

“Ambrose Akinmusire may be the most distinctive, elusive and ultimately satisfying trumpeter of his generation…” New York Times

År 2007 vann en ung Ambrose talangtävlingen Thelonious Monk International Trumpet Competition. Det blev en välförtjänt biljett till det stora skivbolaget – Blue Note, de kända scenerna och en internationell karriär. En glödande och rastlös ambassadör för jazzen, trumpeten och det jämlika samspelet mellan musiker i en grupp.

Till Lund kommer nu en väl sammansvetsad kvartett, vars dubbelalbum från 2017 – A Rift in Decorum” – spelades in på klassiska Village Vanguard i New York och fick ett makalöst mottagande hos lyssnare, musikerkolleger och recensenter. Ambrose Akunmusire Quartet är kort sagt en av de allra hetaste grupperna just nu, alltid stadd i utveckling. Räkna med mycket nyskrivet material när de nu kommer till Mejeriet för en Sverige-unik konsert och räkna med musik som både engagerar och fascinerar, utmanar och svänger!

Ambrose Akinmusire – trumpet, Sam Harris - piano, Harish Raghavan – bas, Justin Brown -trummor

Dagens vinyl-DJ – Dag Sandahl

Plektrums kanske meste stamgäst genom tiderna, snurrar lite sköna plattor som uppvärmning till konserten.

BRUNCHEN
Restaurangen serverar ett urval av varma och kalla rätter och en rejäl brunchtallrik för dom som tagit sovmorgon. Det går inte att boka bord men ni är hjärtligt välkomna på dörren, ni tar ett bord och beställer maten i vår bar. Välkommen!

Du kanske också gillar