Andreas Hourdakis Trio

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Plektrum

Klubb Plektrum är ditt skönaste lördagseftermiddagshäng, ett 28-årigt örhänge i Lunds musikliv! Jazz, folk, ethno och annan fin musik bjuds från scenen. Mejeriets bar och restaurang serverar en brunchtallrik i två serveringar och varmrätter. Det finns även fika, kakor, öl, vin och drinkar.

Andreas Hourdakis är en mångsidig musiker, i jazzsammanhang inte minst uppmärksammad för sin medverkan i Magnus Öström band men även som medlem i Karin Hammar Fab4 som nyligen släppt en ny skiva. Hourdakis har medverkat på ett antal skivutgivningar. Förutom på album med de ovan nämnda har han hörts bland annat på Jeanette Lindströms grammisvinnare ”Attitude & Orbit Control”.

I sin recension av Daniel Karlsson Trios grammisvinnande skiva ”Fusion for Fish”, som Andreas Hourdakis gästade på, utnämnde Rob Mallows på brittiska London Jazz News Hourdakis till en av den europeiska jazzens mest distinkta gitarrister. I september 2017 släppte Andreas och hans trio sin andra skiva i eget namn, ”Señor”, med tolkningar av Bob Dylans musik. Skivan fick 4 av 5 stjärnor i amerikanska tidskriften Downbeat som beskrev den som ”...one of the most creative jazz translations of Dylan’s work…”.

Andreas Hourdakis - gitarr
Martin Höper - kontrabas
Ola Hultgren - trummor

BRUNCHEN
Restaurangen serverar ett urval av varma och kalla rätter och en rejäl brunchtallrik för dom som tagit sovmorgon. Det går inte att boka bord men ni är hjärtligt välkomna på dörren, ni tar ett bord och beställer maten i vår bar. Välkommen!