Biljetter ute nu!

8 mars: Aurelia Dey

+ Batería Malmö
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

AURELIA DEY

Aurelia Dey kommer direkt från dancehall och afrobeat använder musiken som en plattform för att ge den afropéiska jämställdhets- och antirasism-rörelsen en plats i strålkastarljuset.

Hennes styrka är inte endas hennes sound utan även hennes mångfald, hon både toastar/rappar, hon sjunger, dansar och producerar. Ovanpå detta driver hon även “The Dancehall College” i Göteborg och barn- och ungdomsturnén "Alpha In The Making".

Hennes debutalbum nominerades till ‘Årets Rytm’ och 2017 släppte hon sin EP ‘Alpha Vol. 1’ som ledde till mer uppmärksamhet, bland annat på ‘Gomorron Sverige’ med Per Sinding Larsen.

Hon blandar pondusfylld rap med in-you-face feminism och tung bas. Samtidigt lämnas utrymme för dans och känslosamma västafrikanska landskap toppat med själslig sång. En kan både se och höra influenser av svensk folkmusik, ghanansk highlife, reggae och hip hop, dominerat av dancehall och afrobeats.

Aurelia Dey representerar afrosvenskarnas och feministernas röst, samt uppmanar människor att engagera sig i samhällsdebatter. Samtidigt som hon utmanar gränserna för musikgenres. Med enorm karaktär och kaxighet i sin röst höjer Aurelia Dey alla sammanhang hon är med i och hyllar all form av systerskap.

BAM

BAM (Batería Malmö) startades upp hösten 2016 och är en slagverksgrupp i Malmö. De spelar mest sydamerikanska rytmer men är inte rädda för att blanda in och testa nya stilar. Den mäktiga musiken från alla trummorna i BAM hörs genom hela staden och får dig garanterat i gungning!

TIDIGARE UNDER DAGEN

Under en heldag, den 8 mars, ska vi ge plats åt kvinnan med teater, panelsamtal, konst och musik med Aurelia Dey på scen. Läs om allt som kommer hända i evenemanget ”8 mars på Mejeriet” på vår hemsida och på Facebook.

Du kanske också gillar