Fri entré som en del av Mejeriets 30-årsfirande!

Biografen Södrans stora filmkväll

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Under hela 2017 har vi firat Mejeriets 30-årsjubileum och i december får biografen Södran äran att knyta ihop säcken för ett fantastiskt år. Under en decemberkväll lyser filmen upp Mejeriet och Folkets Bio i Lund står för regin för filmfesten!

Njut av film över mat och dryck i konsertsalen och se klassiker på Södran - stans mysigate biograf.

PROGRAM
Torsdag 7 dec

17.30 Filmvisning på Södran
KLASSIKER: BARNFÖRBJUDET
Marie-Louise Ekman debuterade som långfilmsregissör med en provocerande och vild barndomsskildring som inte liknade något annat.

18.30 Baren
MINGEL & VÄLKOMSTDRINK

19.20 Stora salen
VÄLKOMSTTAL
av Lunds kulturchef Annika Eklund och Folkets Bios & Mejeriets verksamhetsledare Fredrik Jönsson.

19.30 Filmvisning i stora salen
EXKLUSIV FÖRHANDSVISNING: THE PARTY
Sally Potters nya film är en svart, stjärntät komedi kring hälsotillståndet i brittisk politik och har hamnat mitt i tidens brännpunkt. 

21.00 Filmvisning på Södran
FOLKETS BIO-KLASSIKER: DOM KALLAR OSS MODS
Kenta och Stoffe sjunger "Små knegarna, små knegarna, är lustiga att se” i Stefan Jarls och Jan Lindqvists legendariska dokumentärfilm, som blev första kapitlet i det unika tidsdokument som idag kallas Modstrilogin.

ca 21.00 Baren
MUSIK, TÅRTA & FEST

LIVEMUSIK: SKILLA
Malmöbaserade Skilla är bandet som går sin egen väg. 2008 startade de skivbolaget "Or Die Records" för att kunna släppa sin version av popmusik på egen hand. Hittills har det blivit tre fullängdsalbum, men framförallt har de gjort sig ett namn av att vara en liveakt som berör på djupet. Denna afton gör de sin första livespelning sedan 2015!

DJ: VINTAGE VIOLENCE
DJ-duon Vintage Violence förenar sin kärlek till film och musik bakom skivspelarna och spelar filmrelaterade hits i baren.

Biljetter till visningarna på biografen Södran (BARNFÖRBJUDET och DOM KALLAR OSS MODS) kan förbokas på Kinos hemsida, kicka på "boka"-knappen till vänster.

Du kanske också gillar