Björns vänner

Support: Mt. Weibull
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

”Indiesveriges kanske mesta kultband” – det legendariska bandet Björns vänner lade grunden till sin existens redan i mitten av 2000-talet med låtar som ”Åkrar och himmel” och ”Vad ska jag med ett foto på dig?” där sångaren och låtskrivaren Richard Schicke då, som nu, briljerar i one-liners och texter som tar lyssnaren långt ut i världen och långt in i vardagen.

Musiken präglas av stora känslor kring smala perspektiv, självironi, självömkan och självutlämnande samt en hel del humor för balansens skull. Låtarna finner människor i diverse stadier av krisande. Det ges inte många lösningar som verkar vara annat än tillfälliga, uppgivna kompromisser.

Bandet lade aldrig av och 2014 släppte de, efter en viss tids frånvaro, det fantastiska albumet ”Ni har stulit våra drömmar” med bl.a. låten ”Print screen”. Sedan dess har de fortsatt att släppa fantastiska låtar gång på gång och vägrat dö. Julen 2017 släppte Björns vänner en vinylsamling med låtar som röstades fram av fansen och 6 april kommer vi får höra nytt spännande material.

Support: Mt. Weibull
Vi är så glada att kunna presentera Mt. Weibull som support till Björns Vänner på fredag! Detta blir hans livs första spelning hos oss på Mejeriet <3 Mt. Weibull är singer/songwritern Nils Weibull. Med sina enkla texter och fina melodier försöker han tolka livet som han ser det. Alltifrån det stora och vackra till det sorgsna och jobbiga får plats i hans låtar. 2014 släpptes debut EP:n Valley, som är full av känslosamma låtar. Normalt sett har Nils med sig sitt band bestående av fem medlemmar men denna kväll passar han på att spela solo med ett dramatiskt förändrat sound som resultat. DJs: Emma Elstner & Kristian Masiewicz

Du kanske också gillar