Nu kan du reservera och betala vår läckra brunchtallrik via biljettknappen

BKO Quintet (Mali)

Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Pangea - Gränslös Lördagsmusik

Ett nytt koncept på gammal tid. Det vill säga musik i världsklass på lördagseftermiddagar. Namnet – Pangea – får illustrera inriktningen. Vare sig det är svenska eller utländska artister vill vi skapa nya, fantasieggande möten på denna klassiska tid, alltså lördag kl 14.

Trumslagarna Ibrahima Sarr och Aymeric Krol skapade år 2012 år gruppen BKO i Malis huvudstad Bamako. Detta skedde samtidigt som undantagstillstånd infördes i det kulturellt och musikaliskt högstående landet. Sedan dess har BKO lyckats nå ut med sin magiska mix av gammalt och nytt över hela världen. Gruppen var den första som förde samman de tradtionella instrumenten gitarr från grioter och luta från Bambara-jägare. Ovanpå det har de sedan tillfört moderna instrument och modern teknik och på så sätt skapat sin urbana, men med starka rötter, musikstil.

På Klubb Pangea möter du folk, världs- och annan gränslös musik. Mejeriets serverar en läcker brunchtallrik, som du kan säkra genom att förhandsboka och betala via biljettknappen. Det finns också mackor och fika, utöver det välsorterade dryckessortimentet.

Klubb Pangea har stöd från Statens Musikverk