Biljettsläpp tisdag 5 jun kl 12.00

Blonde Redhead (us)

Support: Junodef
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

Ett band som vi flertalet gånger har försökt boka men som vi nu äntligen har lyckats få till en konsert med; BLONDE REDHEAD!

Blonde Redhead har en egen plats i dagens musikklimat. Bandets signum är den perfekta avvägningen mellan dissonanta gitarrer, ett rått och energiskt sound, som bärs fram ytterligare av Kazu Makino och hennes förtrollande sångröst.

Bandet uppmärksammades först av Steve Shelley, trummis i Sonic Youth, som även producerade deras första självbetitlade album, som släpptes 1995. Sedan dess har de hunnit med en mängd album och nu senast EPn "3 O'Clock" som släpptes 2017.
Men den 15 juni släpper bandet singeln Where Your Mind Wants To Go som gästas av ingen mindre än den italienske mästerkompositören och pianisten Ludovico Einaudi. Ett spännande möte där verkliga legender får mötas och skapa ett gemensamt verk!

Den 30 augusti smygstartar vi hösten tillsammans med Blonde Redhead!

SUPPOR: JUNODEF
Londonbaserade Junodef återvänder till hemstaden Lund, med sitt unika post-rock influerade sound, inspirerat av akter som Chelsea Wolfe och Emma Ruth Rundle, liksom de mer elektroniska Massive Attack och Young Fathers. I april släppte de en ny singel, med tillhörande debutvideo, gjord av ett filmteam bestående enbart av kvinnor. Bandet jobbar mycket med användandet av andra konstformer för att få nya perspektiv på musiken, och är just nu i full gång med ett stort projekt som fokuserar på hur olika konstformer kan interagera och influera varandra.

Du kanske också gillar