Caesars

Support: Andy the Band
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

CAESARS

Band som har väldigt bra låtar men som saknar intresset, disciplinen eller bådadera att förvalta sina gåvor förtjänar ett eget kapitel i boken om rockmusik. Tacksamt för rockbiografin, sämre för plånboken. När man nu, 20 år efter debuten, lyssnar på Caesars fem album så står det klart att de absolut gjort sig förtjänta av en plats i det sällskapet. Mitt bland alla fuzzade gitarrer, svängiga trummor, farfisaorglar, och bandekon hittar man nämligen en imponerande låtskatt. Och då talar vi inte bara om de stora singlarna som kunde höras i alltifrån populära TV-spel till stora reklamfilmer, utan nog så mycket de där fina låtarna som är gömda på albumens senare delar. Det sas ofta om Caesars att det var musik för hjärtat snarare än hjärnan – en beskrivning med både förtjänster och brister. Den hookmättade garagerocken och de omedelbara, tidvis dekadenta texterna träffar helt klart bröstkorgen hårdare än intellektet men faktum kvarstår att det här är välskriven popmusik av absolut högsta kvalité.

Caesars la aldrig riktigt ned. Det var inget dramatiskt avsked utan en tid efter dubbelalbumet Strawberry Weed (2008) försvann de bara. Men så, från ingenstans, annonserades en spelning till årets upplaga av Popaganda. Bandet sa att det var en engångsföreteelse men tack och lov hade de för roligt för att hålla det löftet. I vår åker de nämligen ut på en efterlängtad exklusiv vårturné – ett utmärkt tillfälle att påminnas om hur bra Caesars faktiskt är.

Support: ANDY THE BAND

Andy The Band är ett soloprojekt av Andy Dahlström från Satanic Surfers, Terrible Feelings & Sista Sekunden. Musiken är rakt men med tydliga punkrötter och attityd; något som en punkare inte kan tvätta bort. Alla instrument spelas av Andy, och produceras av honom och Tommy Tift. Kompbandet är alltid ett annat och ingen konsert är den andra lik!

Efter det första EP-släppet och några spelningar i Sverige reste ATB till Japan som support till Vånna Inget på sin turné. Ett år senare var han tillbaka för en egen headline tour. Mellan gigen har ATB varit förband till bland andra Rise Against, The Bronx, The Dahmers.

Debutalbumet LETHAL WEAPONS släpptes 2018 och består av nio låtar med texter om krossade hjärtan och att säga upp sig från jobbet. 2019 har just börjat med en lyckad turné i Tyskland, och mer komma skall!

Du kanske också gillar