Clap Your Hands Say Yeah (us)

En av de mest tongivande artisterna på 2000-talets indiescen är Clap Your Hands Say Yeah. Sommaren 2022 ser du honom på Mejeriet!

I en överläggning kring 2000-talets mest framträdande låtskrivare och textförfattare måste Alec Ounsworth och hans alias, Clap Your Hands Say Yeah, ges en framträdande roll.

Få ur independent-scenen har varit lika konsekvent eklektiska och intima, än färre är fortfarande lika trotsigt oberoende och vägrar att ingå ett avtal som äventyrar den konstnärliga visionen. Det är detta som karaktäriserar Ounsworth’s konstnärskap, speciellt det livslånga projektet han inledde i början av 2000-talet i form av Clap Your Hands Say Yeah.

Enda sedan debuten har han förfinat och utvidgat soundet och hämtat inspiration från en allt bredare palett av influenser. Nyfiket söker Ounsworth efter nya riktningar i sitt låtskrivande, och är efter nästan två decennier fortfarande en av dom mer utmärkande rösterna på indiescenen.

Du kanske också gillar

2022/04/25

Julien Baker (us)

Med en gitarr, sin uttrycksfulla röst och tonvis av intryck och tankar har Baker fått en following som sträcker sig långt!