Deportees

Support: Esther
Denna programpunkt har redan varit. Klicka på hjärtat för att läsa det aktuella programmet.

DEPORTEES

Efter flera års frånvaro presenterade Deportees i början av året singeln ”Bright Eyes” och senare under våren ”Time Is The Tiger” – båda hämtade från den hyllade femspårs-EP:n ”Re-dreaming” som släpptes i maj. I samband med att bandets sjätte efterlängtade album släpps i höst, åker Deportees på turné i Skandinavien, som når Mejeriet och Lund i november.

Det var med genombrottsalbumet ”Islands & Shores” som Umeå-bandet Deportees orsakade svallvågor över hela landet och belönades med en Grammis för "Årets Rock" och en P3 Guld-vinst för "Årets Grupp". Sedan dess har bandet fortsatt cementera sin position som en av landets absolut främsta akter – inte minst genom sina spelningar på fullsatta klubbar och stora festivalscener.

ESTHER

På den kommande höstturnén tar Deportees med sig unga intressanta debutartisten Esther.
Med sin elektriska vibrafon, sång och singlarna "Follow Me Home" och "Wolves" har Esther Lennstrand, som är hennes fulla namn, på senare tid fått mångas ögon och öron på sig.
Hon samarbetar mycket med producenten och låtskrivaren Pontus Winnberg (Amason, Miike Snow) som även producerat flera låtar på Deportees kommande album.

TIDER
Dörrar 20:00
Esther 21:00
Deportees 21:30

Du kanske också gillar