Dina Ögon

2023.03.11
Dina Ögon
Pris
Ståplats:
250kr
Ståplats student :
200kr
Typ av arrangemang:  Konsert
Öppnar:  20:00
Börjar:  21:00
Plats: Mejeriet
Åldersgräns: 13 år
Efter våren och sommarens succéer släpps nu vårens stora turné med Dina Ögon som innefattar spelningar i Sverige, Norge, Finland och Danmark.
”Textraderna som kommer etsa sig fast i minnen och ta över i etern. Med ett tonspråk och en text besläktad med sjuttiotalspopens stora”. Dina Ögon (@dinaogon) har beskrivits som ett 'Khruangbin som möter Fleetwood Mac' med sin svängiga och drömska mix av pop, soul, progg, folk och funk. En stark känsla för genre-estetik och detaljer där medryckande minimalistiska grooves och melodier som fastnar går som en röd tråd genom alla bandets låtar.

Den självbetitlade debuten var som en tiltad ”Whodunnit”-deckare, snarare än vem har gjort det frågar man sig hur har de gjort det? På uppföljaren känns det som att bandet spelar än mer lekande, kanske för att de helt hittat sitt uttryck, men det blir aldrig tryggt för låtarna sticker i väg åt många olika håll. Precis när man tycker sig ha på namnet på en möjlig inspirationskälla till en melodi på tungan fortsätter låten vidare i väg och låter som svunna tiders futurism. Den 28 oktober släpptes singeln Oas. Detta är inte bara helt ny musik utan även titelspåret från deras kommande album som finns i handeln den 3 februari 2023.

Bandet har spelat inför ett utsålt Babel under hösten och en lyrisk publik på PLX-festivalen i somras. Missa inte när Dina Ögon kommer tillbaka till Skåne!

Kulturmejeriet
Stora Södergatan 64
222 23 Lund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev